Google Earth, singura solutie pentru ca lumea intreaga sa descopere lagarele din Coreea de Nord

Ultima actualizare: 26-01-2013 07:02
Google Earth

Cand Eric Schmidt, unul dintre directorii Google, a plecat intr-o vizita in Coreea de Nord, intregul Departament de Stat al Statelor Unite l-a criticat. Google insa poate fi esential in problemele nord-coreene. 

Irlandezii de la RTE News, citati de Huffington Post, scriu ca foarte multe persoane importante considera Google Earth o solutie esentiala pentru a obtine probe despre sistemul lagarelor din Coreea de Nord, unde se pare ca s-ar afla mii de prizonieri.

Activistii pentru drepturile omului estimeaza ca ar exista 250,000 de prizonieri politici care mor de foame in aceste lagare.

Bloggerii de la One Free Korea au scris chiar despre 6 inchisori politice, dintre care 3 descoperite de activistul american Joshua Stanton. Unul dintre lagare, Camp 22, poate fi vazut si pe Google Earth.

Imaginile surprinse din satelit insa nu sunt relevante atunci cand vine vorba de atrocitatile comise in aceste locuri. 50,000 de barbati, femei si copii ar fi inchisi in Camp 22. Aici, prizonierii sunt obligati sa se ucida cu pietre unul pe celalalt, femeile sunt violate de gardieni, iar 2.000 de copii mor anual de foame.

Cele mai multe familii sunt aici pentru ca sunt "vinovate prin asociere". Unele chiar au cunoscut trei generatii care s-au nascut si au murit intre acesti pereti, majoritatea pedepsiti pentru fapte comise cu foarte mult timp in urma.

Istoricul american Timothy Stanley comenta pentru Telegraph deplasarea lui Schmidt in Coreea de Nord, spunand ca probabil pana si regimul de la Phenian a realizat ca unele secrete nu mai pot fi ascunse.

Citeste si: O imagine obtinuta cu Google Earth revolutioneaza lumea. Ce a descoperit un cercetator

Google Earth 7 beta

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO