Ginerele lui Donald Trump, precizari in fata presei: "Nu am complotat cu Rusia"
Ginerele, si in acelasi timp consilierul special al presedintelui american, a recurs la o rara declaratie publica ca sa se apere de acuzatia de complot cu agentii Kremlinului facuta, dupa cum s-a vehiculat, pentru a facilita victoria lui Trump.
Nu este insa de asteptat ca precizarile lui Kushner sa puna capat scandalului. Deja exasperat, Trump a dat de inteles ca ia in calcul autogratierea.
Jared Kushner a aparut in fata reporterilor, in incercarea de a demonta suspiciunile care planeaza asupra sa: "Dati-mi voie sa fiu foarte limpede: nu am complotat cu Rusia si nici nu am cunostinta de altcineva implicat in campania electorala care s-o fi facut. Nu mi-am finantat afacerile cu banii rusesti".
Alegeri 2024
18:24
Dosar penal pentru pentru un vrâncean care a vrut să voteze deși avea interdicție. Explicația halucinantă dată polițiștilor
18:21
Explicațiile fostului șef CURS. De ce trebuie ignorate exit-poll-urile ”pe surse” din ziua votului. Apar cu un motiv clar
18:01
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
17:59
Artiştii, sportivii şi actorii îndeamnă românii să meargă la vot. „E zi de asumare a faptelor noastre”
In fata Comisiei de Informatii a Senatului, Kushner a recunoscut ca s-a intalnit cu rusii in patru randuri, dar a insistat ca au fost contacte adecvate, firesti intr-o campanie electorala.
Kushner nu s-a lungit la vorba, dar a reiterat teoria socrului sau, potrivit careia ancheta privind Rusia este o razbunare politica:
"Donald Trump a avut un mesaj mai bun si a dus o campanie mai inteligenta, astea sunt motivele pentru care a castigat. A sugera altceva ii ofenseaza pe cei care l-au votat".
Kushner a fost convocat in Congres dupa ce jurnalistii au dezvaluit intalnirea pe care a avut-o, alaturi de cumnatul lui Donald Trump Jr., cu o avocata rusoaica, de la care sperau sa obtina informatii compromitatoare despre rivala Hillary Clinton.
Trump Jr. s-a autoincriminat dupa ce a publicat o serie de mesaje, din care reiesea ca intalnirea ii fusese prezentata drept "parte a ajutorului acordat de guvernul rus pentru Trump".
Asa stand lucrurile, presedintele a dat de inteles ca, la nevoie, s-ar putea autogratia. Unii experti in drept constitutional spun ca ar fi posibil, intrucat legea suprema nu o interzice explicit. Altii apreciaza ca pur si simplu lucrurile au ajuns prea departe, dupa numai 6 luni de mandat.
Niciun lider al unei tari democratice nu a incercat vreodata sa se gratieze pe sine. Richard Nixon a cochetat cu ideea, in scandalul Watergate, dar nu a facut-o.