Germanii se tem de o posibilă pană de curent, așa că au început să facă cursuri pentru a se descurca pe întuneric
Ceea ce odată era un scenariu de film SF, perspectiva unei pene de curent în cea mai mare economie Europei a devenit acum o ameninţare posibilă în contextul crizei energetice actuale, transmite Reuters.
În acest context, un număr din ce în ce mai mare de germani au început să facă cursuri pentru a învăţa cum să acţioneze dacă se găsesc într-o situaţie de pană de curent.
"Dacă se opreşte alimentarea cu electricitate atunci nimic nu mai funcţionează. Şi trebuie să înţelegem ce înseamnă cu adevărat această expresie", a spus Birgitt Eberlin, instructoare care lucrează pentru organizaţia caritabilă Workers' Samaritan Federation (ASB).
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În aceste situaţii, sarcini simple, precum gătitul mâncării, hidratarea sau îngrijirea animalelor de companie sau sunatul la uşa vecinului devin o provocare.
De aceea, organizaţiile caritabile din Germania au început să ofere cursuri gratuite cu privire la acest subiect, în numele BBK, Oficiul Federal pentru Protecţie Civilă şi Asistenţă în caz de Dezastre.
La sediul organizaţiei caritabile Workers' Samaritan Federation (ASB), de la marginea Berlinului, Birgitt Eberlin le explică cursanţilor săi elementele de bază, inclusiv faptul că trebuie să aibă pregătite lumânări, chibrituri şi lămpi, după care stinge lumina şi restul cursului se derulează la lumina lumânării.
"Cu trei generaţii în urmă, oamenii ştiau ce înseamnă viaţa fără electricitate. Acum ne dăm seama că abia putem funcţiona fără electricitate", spune Albrecht Broemme, fost pompier la Berlin care a fost rechemat de la pensie pentru a ajuta la punerea la punct a infrastructurii pentru pandemie, iar ulterior pentru sosirea refugiaţilor ucraineni.
Agenţia federală pentru reţele din Germania a avertizat că există posibilitatea raţionalizării gazelor naturale la iarnă, după ce Rusia a redus livrările de energie spre Germania, ca urmare a invadării Ucrainei.
Cu toate acestea, în condiţiile în care depozitele de gaze sunt aproape pline şi vremea este neobişnuit de caldă pentru această perioadă a anului, Germania speră să evite penele de curent neanunţate.