Germania nu exclude utilizarea vaccinurilor din Rusia și China. Ce spune ministrul german al Sănătății
Ministrul german al Sănătății Jens Spahn a declarat la finalul săptămânii trecute că nu există nici un obstacol în privința utilizării vaccinurilor anti-Covid produse de Rusia și China, dacă acestea primesc aprobarea UE, scrie Deutsche Welle.
Jens Spahn a sugerat că vaccinurile Sputnik V și Sinopharm ar putea fi utilizate în Europa, în condițiile în care țările de pe continent se confruntă cu un deficit de doze.
„Indiferent de țara în care este fabricat un vaccin, dacă acestea sunt sigure și eficiente, ele pot ajuta să facă față pandemiei”, a declarat Spahn duminică pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, precizând că serurile trebuie aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Rusia a anunțat vineri că ar putea furniza Uniunii Europene 100 milioane de doze de vaccin Sputnik V în al doilea trimestru al anului, suficiente pentru 50 de milioane de persoane. Rușii au depus deja o cerere de aprobare a serului la EMA.
Declarația ministrului german privind posibila achiziționare a vaccinurilor din Rusia și China vine la câteva zile după ce acesta a admis că Germania se confruntă un deficit de doze, care ar putea dura până în aprilie.
”Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri”, a scris Spahn pe Twitter.
Vaccinurile Sputnik V și Sinopharm au ridicat motive de îngrijorare la nivel internațional cu privire la siguranța și eficacitatea serurilor, deoarece acestea nu au urmat toate etapele de testare înainte de a fi aprobate în țările lor, mai scrie Deutsche Welle.
Cu toate acestea, autoritatea de reglementare a medicamentelor și alimentelor din Ungaria a aprobat deja un vaccin împotriva coronavirusului produs de Sinopharm, din China. La începutul lunii ianuarie, Ungaria a emis o licență provizorie pentru vaccinul rusesc Sputnik V.
UE a spus că încheierea acordului de către Ungaria în afara cadrului comun al blocului a fost improprie, dar nu ilegală.