Georgia şi Rusia au acceptat un armistiţiu
Cel puţin aşa susţine preşedintele francez Nicolas Sarkozy, care a efectuat o navetă diplomatică la Moscova şi Tbilisi. Însă, în pofida diplomaţiei, declaraţiile ambelor părţi rămân războinice.
Zeci de mii de oameni au manifestat la Tbilisi până noaptea târziu, scandând lozinci de genul "Putin, eşti un ticălos!". Potrivit ultimului bilanţ oficial, 175 de georgieni, în majoritate civili, au fost ucişi în conflict.
Încă o dramă a războiului din Georgia, surprinsă de jurnalişti cu preţul vieţii - Stan Storimans, un cameraman olandez care lucra pentru televiziunea RTL, a murit la Gori, oraşul bombardat cu înverşunare de ruşi. Avea 39 de ani şi era tată a doi copii. Reporterul care îl însoţea a fost rănit.
Gori, situat la doar 60 de kilometri de Tbilisi, a fost bombardat cu puţin înainte ca Moscova să anunţe că opreşte toate operaţiunile sale militare.
Georgienii au rămas alături de preşedinte. Zeci de mii de oameni au venit alături de el în centrul oraşului Tbilisi, unde altădată se adunau pentru a saluta victoria "revoluţiei rozelor".
Capitala Osetiei de Sud, Tskinvali, este un morman de ruine fumegânde prin care rătăcesc, îngroziţi şi înfometaţi, puţinii supravieţuitori ai luptelor. Direct sau indirect, Moscova are acum control complet asupra Osetiei de Sud, care a cerut deja aderarea la Federaţia Rusa. Iar Abhazia, cealaltă republică separatistă, ar putea să-i urmeze.