Fratele lui Pablo Escobar dă în judecată platforma pe care a vândut telefoane "Escobar" aurite
Fratele fostului traficant de droguri Pablo Escobar și un director suedez, cunoscut sub numele de „El Silencio”, au dat în judecată cea mai valoroasă companie fintech din Europa, Klarna, într-o instanță din SUA.
Escobar Inc, care a fost înființată de fratele lui Pablo, Roberto Escobar, și este condusă de suedezul Olof Gustafsson, susține că Klarna a încasat în mod ilegal suma de 400.000 de euro, după ce a vândut o mie de telefoane mobile cu numele Escobar prin intermediul platformei companiei suedeze.
Deși suma de 400.000 de euro nu pare deloc importantă pentru Klarna, o companie evaluată la 10,6 miliarde de dolari, la ultima rundă de finanțare, când a strâns 650 de milioane de dolari, procesul vine într-un moment nepotrivit, când startup-ul se pregătește să fie tranzacționată la bursă în Statele Unite.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Olof Gustafsson a declarat, pentru Sifted, că este încrezător că firma pe care o conduce va obține câștig de cauză.
“Pot garanta că, din moment ce avocații mei sunt foarte buni, vom câștiga în SUA și aceasta va fi o mare pierdere pentru Klarna. Dacă vom aduce asta în fața unui juriu, putem chiar opri temporar lansarea la bursă”, a declarat directorul suedez.
De cealaltă parte, responsabilii companiei Klarna spun că au reținut banii, deoarece telefoanele vândute nu ar fi fost niciodată livrate clienților și, prin urmare, banii ar trebui rambursați.
"Un element important al ofertei noastre către consumatorul final este că, dacă un comerciant nu trimite bunurile în urma unui acord, nu ar trebui să afecteze consumatorul", a anunțat Klarna într-o declarație.
Telefoane "Escobar" aurite
Totul a început în decembrie 2019, când Escobar Inc a lansat Escobar Fold 1 - descris de companie ca un smartphone de aur care nu poate fi spart.
Conform presei, recenziilor de pe YouTube, dar și companiei Escobar, acest telefon și următoarele - Escobar Fold 2 și Gold 11 Pro - sunt de fapt Royole FlexPai, Samsung Galaxy Fold 2 și un iPhone 11, dar acoperite cu un strat subțire de aur sau autocolante de aur.
În mod ciudat, produsele Escobar Inc au fost vândute cu prețuri mai mici decât cele ale modelelor originale, scrie sursa citată. Astfel, Escobar Gold 11 Pro a fost vândut cu 499 de dolari, ceea ce reprezenta jumătate din prețul unui iPhone 11. Potrivit Escobar Inc, în unele dintre cazuri, a fost vorba despre oferte ieftine obținute în Shenzhen, China, în timp ce iPhone 11 Pro erau produse deteriorate anterior, care au fost reparate.
Escobar Inc a fost fondată în 1984 în Columbia de Roberto și din 2014 s-a concentrat pe protejarea numelui de familie, dând în judecată deseori companiile și persoanele care folosesc într-un fel numele Escobar pentru a vinde produse.
În 2016, aceasta a dat în judecată Netflix pentru seria Narcos, iar o înțelegere a fost încheiată în afara instanței, pentru o sumă nedivulgată. De asemenea, compania a intentat procese împotriva unor companii precum Apple și rapperii 2 Chainz și Snoop.