Ce trebuie să știi pentru Black Friday. Avertismentul Poliției

Ultima actualizare: 12-11-2020 17:16
Black Friday 2020
Getty

Poliția Română, alături de agențiile de aplicare a legii din alte 15 state, participă la campania internațională dedicată comercianților online „Vinde în siguranță”.

Activitatea are ca obiectiv informarea comercianților online cu privire la cele mai bune măsuri de siguranță pe care le pot lua, în contextul viitoarelor campanii comerciale.

Black Friday sau Cyber Monday se apropie, iar realizarea cumpărăturilor online a devenit din ce în ce mai ușoară, însă trebuie avută în vedere siguranța acestor achiziții.

Pandemia COVID-19 a determinat și mai mulți consumatori să se orienteze spre comerțul online. Pentru companii, această tendință aduce atât provocări, cât și oportunități, dar însemnă și un risc mai mare de fraude cărora le pot cădea victime comercianții și cumpărătorii.

Campania din acest an se adresează comercianților care vând online - #SellSafe (#VindeÎnSiguranță).

Prin această campanie de conștientizare, lansată luni, agențiile de aplicare a legii din 16 țări s-au alăturat Centrului European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al Europol și Merchant Risk Council, pentru a împărtăși sfaturi practice cu privire siguranța cumpărăturilor online.

Campania se desfășoară sub egida eComm2020 și vizează, în mod special, comercianții online, ajutându-i să identifice mai bine fraudele pe platformele lor și să ia măsuri pentru a-și proteja afacerea și clienții împotriva acestor atacuri.

Cum să vă protejați afacerea în mediul online:
 

• Cunoașteți-vă produsul: unele produse sunt mai riscante la vânzare ca altele. De exemplu, vânzarea articolelor mici, ușor de revândut, care au deja cerere mare, este mai riscantă decât vânzarea articolelor concepute personal.

• Cunoașteți-vă clientul: dacă acceptați plăți cu cardul și expediați bunuri valoroase către clienții dumneavoastră, este bine să știți către cine trimiteți articolele.

• Stabiliți un mijloc de plată sigur: procesatorul dumneavoastră de carduri vă poate sfătui. Alegerea unui mijloc de plată sigur va limita riscul de fraudă.

• Utilizați un serviciu de livrare de încredere: alegeți o metodă de livrare unde puteți fi siguri de manevrarea profesionistă a mărfurilor dumneavoastră și gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.

Mai multe sfaturi despre cum să vă protejați pe dumneavoastră și afacerea dumneavoastră împotriva fraudelor electronice găsiți aici:
https://www.europol.europa.eu/ecommerce/emerchants

Mai multe sfaturi generale despre cum să faceți cumpărături online în siguranță sunt disponibile aici: https://www.europol.europa.eu/ecommerce

eComm2020 este o operațiune creată în cadrul ciclului de politici EMPACT - Obiectivul Fraude cu Carduri de Plată. Această operațiune este o continuare a activității Grupului de Lucru pentru Comerțul Electronic, un parteneriat public-privat care a luat naștere în 2014, cu membri relevanți în domeniu, inclusiv Merchant Risk Council - o rețea de 535 de comercianți on-line din întreaga lume.

La campania eComm2020 pentru cumpărături online mai sigure, din acest an, participă: Austria, Columbia, Croaţia, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Malta, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Black Friday 2020. Reduceri de 90% la ceasurile de mână

Anul acesta, WatchShop.ro vine cu reduceri de până la 90% la ceasurile de mână, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.


Iată aici LISTA REDUCERILOR la ceasuri, din care poți să alegi orice model îți dorești.

Black Friday 2020. Reduceri de până la 70% la jucării și articole pentru cei mici

Black Friday la Noriel

De Black Friday și Noriel a anunțat că va avea reduceri de până la 70% la articolele pentru cei mici, fie că vorbim despre jucării de pluș, seturi LEGO sau accesorii.
 

Vă prezentăm mai jos cele mai bune oferte de Black Friday 2020 de la Noriel:
 

Iată aici LISTA REDUCERILOR la jucării, din care poți să alegi orice îți dorești.


Iată aici LISTA REDUCERILOR la jocuri, din care poți să alegi orice îți dorești.


Black Friday 2020. Cele mai bune oferte la Altex
 

Aici găsești LISTA TUTUROR REDUCERILOR la telefoane mobile, tablete și accesorii de la Altex, de Black Friday. Printre ele, se află și produsele enumerate mai jos, dar vei găsi, cu siguranță, și alte oferte tentante.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO