Restricții drastice în Anglia și Franța, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Milioane de oameni, în carantină

Ultima actualizare: 17-10-2020 20:23

Peste 20 de milioane de oameni din marile orașe ale Franței au intrat în carantină pe timpul nopții. La rândul lor, peste 28 de milioane de englezi trăiesc de astăzi cu restricții pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Oficiul Național de Statistică estimează la 27.900 numărul de noi cazuri zilnice în Anglia. După o reuniune a miniștrilor de externe la Luxemburg, acum cinci zile, doi au fost testați pozitiv: șefii diplomațiilor din Austria și din Belgia.

A fost liniște pe străzile Parisului la începutul unei luni de carantină nocturnă.

Taximetrist: ”Normal, sâmbătă noaptea pe Champs Elysee este trafic aglomerat și avem clienți. De acum, gata cu clienții pe timp de noapte, în următoarele 3 săptămâni”.

La fel ca în primăvară, nimeni nu mai poate ieși din casă, între 9 seara și șase dimineața, dacă nu merge sau revine de la lucru, sau dacă nu are o urgență medicală. Sunt vizați de interdicții peste 20 de milioane de francezi din regiunea Parisului şi din zonele metropolitane ale celor mai mari oraşe din Franţa.

Belgia a anunţat vineri peste 10.500 de cazuri de COVID-19, un record pentru aceasta țară. În aceste condiţii, Guvernul introduce noi restricţii, inclusiv carantina - de la miezul nopţii până la 5 dimineaţa. Iar vânzarea băuturilor alcoolice va fi interzisă după ora 20. Regulile intră în vigoare de luni.

Alexander De Croo, prim-ministru belgian: "În primul rând, vom limita numărul contacţilor apropiaţi pe care îi puteţi avea la unul singur. Munca de acasă trebuie să devină normă, pentru cei care pot face asta. Barurile şi restaurantele se închid pentru o lună".

Peste 28 de milioane de englezi - mai mult de jumătate din populația Angliei, trăiesc de sâmbătă cu noi restricţii, corespunzătoare nivelurilor 2 și 3 de alertă epidemiologică, unde este risc ridicat, respectiv foarte ridicat de răspândire a coronavirusului. Londra a fost plasata sub nivelul 2 de alertă, începând de azi-noapte. Asta înseamnă că se interzic întâlnirile în spaţii închise între membrii unor familii diferite.

Premierul Boris Johnson a avertizat că în regiunea oraşului Manchester ar putea fi impuse cele mai severe reguli peste capul autorităţilor locale, care consideră insuficiente compensaţiile financiare oferite de guvern, pentru afacerile care se închid.

Boris Johnson: ”Cazurile de infectare (în Greater Manchester) s-au dublat în ultimele nouă zile. Numărul pacienților cu Covid de la terapie intensivă, în Manchester, este deja cu peste 40% mai mare decât la apogeul din valul întâi. Evident, guvernul național trebuie să-și rezerve dreptul de a interveni și a face ce este necesar”.

Primarul din Liverpool şi el unul dintre "cârcotași", le cere acum oamenilor să respecte regulie de lockdown, după ce fratele lui, bolnav de Covid, a murit.

Noi bilanţuri zilnice record au mai fost înregistrate în Germania, Austria, Cehia şi Polonia. Iar specialiștii avertizează că numărul deceselor ar putea urca abrupt, în lunile următoare, dacă restricţiile sunt ignorate.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!