Franţa îşi redeschide graniţele cu Marea Britanie pentru călătorii cu test Covid-19 negativ

Ultima actualizare: 23-12-2020 08:34
Frontiera
AFP

Francezii şi restul cetăţenilor UE vor putea intra din nou în Franţa din Marea Britanie, de la miezul nopţii de marţi, dacă vor avea un test negativ pentru Covid-19 efectuat cu mai puţin de 72 de ore în urmă, a anunţat biroul premierului de la Paris.

Franţa şi mai multe alte ţări şi-au închis luni graniţele cu Marea Britanie, de teama unei noi tulpini a coronavirusului care este mult mai contagioasă. Măsurile au provocat haos în transporturi şi au blocat numeroşi francezi în Marea Britanie, scrie News Reuters.

Cetăţenii britanici sau cetăţenii unor ţări terţe cu rezidenţă în Franţa sau în Uniunea Europeană vor putea şi ei să intre în ţară sau să o tranziteze, dacă vor avea un test negativ pentru Covid-19, scrie News.ro, care citează Reuters.

De asemenea, cetăţenii britanici sau persoanele din ţări terţe care au un motiv profesional sau de altă natură, legitim, să călătorească din Marea Britanie vor fi acceptaţi şi ei în Franţa, cu condiţia testului negativ pentru Covid-19.

Guvernul a listat mai multe categorii de persoane cărora li se va aplica măsura, între care persoanele aflate în tranzit de mai puţin de 24 de ore în zonele internaţionale, diplomaţii şi familiile lor, lucrătorii din sectorul sănătăţii, personalul din sectorul aerian sau operatorii trenurilor.

Noile reguli vor fi valabile până pe 6 ianuarie, dacă nu vor fi revizuite în urma discuţiilor bilaterale dintre Marea Britanie şi Franţa sau a discuţiilor la nivelul UE.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO