SUA vor înregistra peste 3 milioane de decese într-un singur an pentru prima dată în istorie

22-12-2020 19:59


coronavirus

2020 este anul cu cele mai multe decese înregistrate în istoria Statelor Unite, numărul americanilor care și-au pierdut viața urmând să depășească pentru prima dată pragul de 3 milioane - în principal datorită pandemiei de COVID-19, scrie AP News.

Datele finale privind mortalitatea nu vor fi disponibile decât peste câteva luni, însă numerele preliminare sugerează că SUA vor înregistra peste 3,2 milioane de decese în acest an, cu cel puțin 400.000 mai multe decât în 2019.

Numărul de decese înregistrat în SUA crește în majoritatea anilor, deci cea de anul acesta era la rândul ei de așteptat.

Însă numerele înregistrate în 2020 reprezintă o creștere de aproximativ 15% a deceselor și procentul ar putea fi și mai mare odată ce vor fi numărate toate persoanele care și-au pierdut viața în luna decembrie din cauza pandemiei.

Aceasta ar fi cea mai mare creștere procentuală înregistrată într-un singur an după 1918 când zeci de mii de soldați americani au murit în Primul Război Mondial și alți sute de mii din cauza gripei spaniole.

În acel an numărul deceselor a crescut cu 46% comparativ cu 1917.

COVID-19 a ucis peste 318.000 de americani și numărul este în creștere.

Anul trecut rata generală a mortalității a scăzut puțin în SUA datorită reducerii numărului de decese provocate de boli coronare și cancer iar speranța de viață a crescut cu câteva săptămâni pentru al doilea an consecutiv, potrivit datelor și raportului privind mortalitatea publicat anual de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Sursa: AP


VIDEO PROTVPLUS.RO