Fostul director al FBI: Trump, o amenințare semnificativă pentru statul de drept
Donald Trump constituie "o ameninţare semnificativă pentru statul de drept", a apreciat joi fostul director al FBI, James Comey, care a dat de înţeles că parlamentarii republicani se fac complici la acţiunile noului preşedinte american, informează AFP.
Potrivit fostului responsabil al poliţiei federale, destituit la 9 mai 2017, statul de drept "nu este încă în pericol, pentru că este solid şi rezistent, însă cere atenţie constantă". Comey a făcut aceste declaraţii în timpul unei înregistrări, în public, a unui podcast pentru "The New Yorker Radio Hour", produs de radioul public WNYC şi publicaţia The New Yorker.
De o săptămână de zile James Comey îşi promovează cartea "A Higher Loyalty. Truth, Lies and Leadership", apărută marţi şi care se află în fruntea vânzărilor pe site-ul Amazon.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fostul avocat şi procuror federal de 57 de ani îl descrie în această carte pe Donald Trump ca pe un personaj necinstit şi egocentric, comparând metodele lui cu cele ale unui şef mafiot.
Potrivit lui Comey, congresmenii americani se fac în prezent complici la acţiunile preşedintelui SUA. "Aceşti oameni trebuie să-şi pună o întrebare. Şi nu doar aceşti responsabili: 'Ce le voi spune nepoţilor mei?'", a subliniat Comey ca răspuns la o întrebare cu privire la preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, şi omologul său de la Senat, Mitch McConnell. "Înţeleg că ei au priorităţi politice, însă într-o zi nepoţii voştri vor studia aceasta la şcoală şi se vor întreba: 'Eraţi acolo. Ce aţi făcut?'".
Pentru o "reformă fiscală" sau "un magistrat la Curtea Supremă" ei au negociat, în opinia lui Comey, "cu ceea ce face din noi ceea ce suntem". "Nu suntem decât o sumă de idei, de valori şi de aspiraţii", a explicat el.