FMI il compenseaza pe DSK. Cati bani va primi fostul director si cum explica institutia suma

Ultima actualizare: 17-09-2012 02:36
Dominique Strauss-Kahn

Ziarul spaniol El Mundo scrie ca fostul director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va primi din partea institutiei pe care a condus-o o compensatie de 250.000 de dolari, adica aproximativ 175.000 de euro, plus o pensie, cu o valoare neprecizata.

FMI a confirmat aceasta informatie, scriu jurnalistii de la El Mundo, iar unele medii financiare sunt de parere ca pensia pe care o va primi Dominique Strauss-Kahn s-ar putea situa intre 250.000 si 320.000 de dolari pe an.

Reprezentantii Fondului sustin insa ca suma vehiculata in media este prea mare, deoarece presa ar fi luat in mod gresit baza de calcul a platei indemnizatiei in valoare de 250.000 de dolari. "Pensia anuala pe care o va primi (Strauss-Kahn, n.r.) in urmatorii ani va fi mult mai mica decat aceasta cifra", a adaugat institutia intr-un comunicat de presa, citat de El Mundo.

Conform contractului pe care Dominique Strauss-Kahn l-a semnat in 2007, cand a preluat functia de sef al FMI, economistul francez are dreptul sa primeasca o pensie din partea Fondul Monetar International, asemeni oricarui angajat care a lucrat in institutie cel putin trei ani.

Documentul mai prevede ca poate incasa si un supliment de retragere, care se va adauga la pensie, si care, conform unei grile adiacente, presupune 60% din salariu.

Unele ziare sau televiziuni, precum ABC News, sustin ca salariul sau este de 296.000 de euro anual. Altele, precum CNBC, calculeaza ca in acesti trei ani salariul sau a crescut raportat la inflatie pana la 372.000 de euro. Prin urmare, suplimentul de retragere s-ar putea ridica la 223.000 de euro pe an. Contractul prevede ca in cazul in care DSK moare inaintea sotiei sale, dupa ce paraseste Fondul, FMI va plati sotiei sale pe durata vietii o plata suplimentara de pensie.

Fostul sef FMI “si-a lasat ADN-ul” pe bluza victimei. Au iesit primele analize ale probelor

Unul dintre avocatii fostului sef FMI: Kahn va fi achitat

Viata fabuloasa a lui Dominique Strauss-Kahn, inainte de a fi arestat

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!