Fenomen misterios. Ce ar putea însemna luminile apărute pe suprafața Lunii

Ultima actualizare: 01-06-2019 15:47
Luna

Oamenii de știință au început să investigheze un fenomen misterios observat pe suprafața Lunii.

Pe suprafața Lunii au fost observate câteva lumini, care apar de câteva ori pe săptămână, pentru o perioadă scurtă de timp.

Specialiștii au observat că, uneori, apare și un efect invers. Anumite părți de pe suprafața Lunii devin tot mai întunecate.

Deși au apărut deja diverse teorii în ceea ce privește originea luminilor misterioase, acestea nu au fost încă explicate în totalitate.

Acum, astronauții de la o Universtate din Germania au instalat un telescop, care va folosi inteligența artificială pentru a detecta luminile în mod automat.

În momentul în care va fi detectată o lumină, telescopul va fotografia sau va filma momentul, iar imaginile surprinse vor putea fi analizate și studiate de oamenii de știință, potrivit Metro

„Oamenii de știință nu știu deocamdată motivul pentru care are loc acest fenomen pe Lună. Dar se încearcă explicarea sa. Ar putea fi vorba despre impactul unui meteorit, de exemplu, care ar putea forma lumina”, spune Hakan Kayal, profesor în tehnologia spațială.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO