Fenomen bizar la Cernobîl. Ce se întâmplă în zona de excludere după difuzarea serialului


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 12:39
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 10:28
Categorie: Stiri externe
O turistă s-a pozat în chiloți la Cernobîl

Fenomen bizar al miniseriei Cernobîl, difuzată de HBO. Popularitatea show-ului a declanșat o adevărată invazie de turiști în zona de excludere din jurul Centralei Nucleare.

Mai multe fotografii cu turiștii de la Cernobîl găsiți în galeria foto din acest articol!

Creatorul aclamatei drame difuzate de HBO, Cernobîl, s-a văzut nevoit să tragă un semnal de alarmă și să-i îndemne pe așa-numiții ”turiști de Instagram” să respecte locul dezastrului nuclear, produs în 1986

Show-ul care a ajuns pe primul loc în topul celor mai apreciate seriale din istorie pe siteul de profil IMDb, cu o notă record de 9.7 a creat un fenomen periculos.

Tineri, în special cei care își documentează vacanțele în locuri exotice pe Instagram au dat năvală, cumpărând pachete turistice în zona de excludere de la Cernobîl.
 

Poze în chiloți și ipostaze nepotrivite la Cernobîl
 

Creatorul serialului este supărat și dezgustat de valul de selfie-uri nepotrivite și poze indecente care a ajuns pe Instagram în ultimele săptămâni.

De când a început difuzarea show-ului de 5 episoade, în luna mai, turismul în zona de excludere a crescut cu 30-40%.

Influencerii de pe Instagram și alte rețele de socializare au fost aspru criticați în ultimele zile pentru că s-au folosit de interesul ridicat de serial față de dezastrul nuclear produs acum 33 de ani pentru a pune în scenă poze glamour la Cernobîl.

Printre cei care au scandalizat se numără și o tânără care s-a pozat în chiloți la Cernobîl.

”Dacă vizitați zona de excludere de la Cernobîl vă rog să vă amintiți că o tragedie teribilă a avut loc acolo. Comportați-vă cu respect pentru toți cei care au suferit și s-au sacrificat acolo” a scris pe Twitter scenaristul Craig Mazin.

Miniseria HBO, avându-i în distribuție pe Jared Harris, Stellan Skarsgård și Emily Watson și regizată de Johan Renck, spune povestea din spatele tragediei, cum a explodat reactorul și cum a fost curățată zona cu ajutorul a sute de mii de oameni care s-au sacrificat.

Show-ul a fost lăudat pentru atmosfera creată și pentru că a evitat să facă din dezastru un subiect atrăgător.
 

Cât costă o vacanță la Cernobîl 
 

Doi oameni au murit la locul exploziei și alți 29 din cauza radiațiilor severe în următoarele săptămâni. Bilanțul oferit de URSS a fost de 31 de morți în primele zile după tragedie, însă numărul deceselor în următorii ani este mult mai mare.

Variază de la 4000 de morți la 27.000 de morți potrivit unui studiu efectuat de Union of Concerned Scientist, în timp ce Greenpeace, organizație puternic anti-nucleară, vorbește de 93.000 până la 200.000 de morți.

Firma ucraineană Chernobyl Tour organizează vizite pentru turiști în zona de excludere, care merg de la 1 zi la 7 zile. Prețul unei zile pleacă de la 99 de dolari iar pentru 10 dolari poți închiria un dozimetru pentru a măsura radiațiile. În pachet este inclusă și o asigurare medicală.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Povestea singurului bebeluș născut în zona contaminată din Cernobîl
Supărați pe HBO, rușii anunță că fac și ei serial despre Cernobîl și dau vina pe americani
Singurul soldat de culoare de la Cernobîl. Ce rol a jucat în salvarea populației
FULLSCREEN

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO