Familia Kaczynski: Accidentul de la Smolensk, atentat inspirat de Rusia

Ultima actualizare: 21-03-2012 06:48
Smolensk

Familia presedintelui Lech Kaczynski, decedat in aprilie in catastrofa aeriana de la Smolensk din Rusia, a reiterat luni ipoteza unui atentat inspirat de Moscova impotriva fostului sef de stat polonez.

"Ipoteza unui atentat impotriva presedintelui polonez este in prezent mai plauzibila ca niciodata", a afirmat ginerele presedintelui polonez defunct, Marcin Dubieniecki, intr-o declaratie difuzata de agentia PAP. Avocat de profesie, Dubieniecki este in acelasi timp sotul si reprezentantul legal al Martei Kaczynska, unica fiica a fostului presedinte si care a manifestat deseori o neincredere profunda fata de Moscova.

"Exista multe indicii potrivit carora este vorba despre un atentat impotriva lui Lech Kaczynski", a subliniat el luni, la postul de televiziune TVN24. El a prezentat drept motive "posibilitatea realegerii presedintelui Lech Kaczynski, razbunarea pentru (angajamentul sau in favoarea) Georgiei si interesele ruse in raporturile dintre Moscova si Uniunea Europeana".

In raportul sau final publicat miercuri la Moscova, Comitetul interguvernamental de aviatie (MAK) a decis ca Polonia este sigura responsabila de catastrofa.

Rusia: Pilotii polonezi, vinovati pentru accidentul aviatic de la Smolensk

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO