Explozie orbitoare in constelatia Dracului. Telescoapele NASA sunt pe faza
Astronomii spun ca este cea mai mare explozie de pana acum si ca n-au mai vazut asa ceva niciodata. NASA este cu toate telescoapele pe Constelatia Dracului zilele acestea, dupa ce o lumina extrem de puternica a venit dintr-acolo.
In acest moment trei telescoape mari sunt cu lentilele indreptate spre o degajare enorma de energie care vine din centrul unei galaxii aflate la 3,8 miliarde de ani lumina departare de noi.
Prima inregistrare a evenimentului a avut loc pe 28 martie, cand telescopul Swift de la NASA a surprins o explozie masiva in spectrul razelor X si Gamma, in Constelatia Dracului.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Trenul spatial al NASA: o bomba imensa, in miscare
Explozii se produc des in Univers si sunt comune chiar si in galaxia noastra, Calea Lactee. Totusi, aceasta a fost ceva nemaintalnit. Daca de regula o astfel de masa de energie se degajeaza in cateva ore, aceasta de acum dureaza de peste o saptamana si este de cateva milioane de ori mai mare decat ce se intampla in mod obisnuit, decat o explozie "normala".
Aceasta eruptie energetica i-a facut pe specialisti sa indrepte spre ea si telescoapele Hubble si Chandra, care au captat si mai bine evenimentul.
Mamografie spatiala. Afla cum scaneaza NASA sanii femeilor
Imediat, pe internet au aparut comentarii legate de gaura neagra din galaxia noastra. Cu alte cuvinte, ce s-ar intampla daca aceasta ar inghiti o stea de proportii, cum vedem acum in Constelatia Dracului?
Cei de la NASA ne asigura ca gaura neagra din centrul Caii Lactee este chiar una "calma si linistita" si chiar daca absoarbe materie incontinuu, si chiar daca ar inghitii o stea gigant si ar avea loc o explozie masina, pamantenii n-ar simti nimic. Planeta noastra este mult prea departe de centrul galaxiei.
VIDEO. NASA ne ofera Soarele in "STEREO"