Explozie masiva in Turcia, la granita cu Siria. Atacul asupra unui sediu de politie, soldat cu numerosi morti si raniti

Ultima actualizare: 29-08-2016 07:30
explozie turcia

O explozie a avut loc vineri la sediul politiei din orasul Cizre, din sud-estul Turciei, informeaza surse concordante, relateaza Reuters.

Cel putin 11 politisti au fost ucisi si peste 70 de persoane ranite vineri dimineata intr-un atentat cu masina-capcana de la Cizre, in sud-estul Turciei, informeaza DPA si Reuters, citand oficiali guvernamentali.

 

Atacul a distrus cartierul general al fortelor antirevolta si la locul exploziei se inalta o coloana de fum negru, conform imaginilor difuzate de televiziunea turca.

Potrivit unui bilant al Ministerului Sanatatii, peste 70 de persoane au fost ranite in explozie, dintre care patru se afla in stare grava.

Autoritatile ii acuza pe rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) de comiterea atacului.

Masina-capcana a fost aruncata in aer la 50 de metri de cladire, la nivelul unui post de control, potrivit agentiei Anadolu.

Nu mai putin de 12 ambulante si doua elicoptere au fost trimise la fata locului, a anuntat Ministerul Sanatatii, citat de televiziunea turca.

Potrivit canalului CNN Turk, in provincia Sirnak au fost lansate operatiuni de securitate.

Autoritatea de reglementare din domeniul audiovizualului (RTUK) a impus o interdictie partiala privind difuzarea de informatii despre atac, o procedura care a devenit obisnuita in Turcia dupa atacuri violente, noteaza DPA.

Atentatul intervine la doua zile dupa lansarea de catre fortele turce a unei ofensive fara precedent in Siria care vizeaza in acelasi timp militiile kurde si pe jihadistii gruparii Stat Islamic.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO