Explozie devastatoare la o cladire a politiei din Egipt. Cel putin 14 oameni au murit, 134 raniti

×
Codul embed a fost copiat

GALERIE FOTO. Cel putin 14 persoane au fost ucise si alte o suta au fost ranite marti dimineata in urma unui atentat cu masina-capcana asupra unei cladiri a politiei din nordul Egiptului, au declarat pentru AFP surse medicale.

Atacurile impotriva fortelor de ordine s-au multiplicat in aceasta tara de la destituirea la 3 iulie a presedintelui islamist Mohamed Morsi de catre armata care a promis o tranzitie democratica a carei prima etapa ar trebui sa fie un referendum constitutional prevazut in trei saptamani.

Majoritatea victimelor atacului realizat in cursul noptii in capitala provinciala Mansura sunt politisti, a precizat Omar al-Chaouatfy, guvernatorul provinciei Daqahleya, aflata la o suta de kilometri nord de Cairo.

Super strategie. Cum a convins o companie aeriana mai multi pasageri sa-si schimbe numele si sa se mute in alta tara

Responsabilii serviciilor de securitate au precizat ca vehiculul era incarcat cu cateva zeci de kilograme de explozibil si ca explozia a fost resimtita si la 20 de kilometri distanta in delta Nilului. Imaginile transmise de televiziune aratau pagube importante si fatadele avariate ale imobilelor printre numeroasele ambulante.

Citește și
Egipt
Proiectul de Constitutie prevede judecarea civililor de catre armata in Egipt
FBI, despre Florin Duduianu, unul dintre cei mai periculoși interlopi ai României: „A fost o infracțiune gravă”

Un bilant precedent raporta noua morti. Surse din cadrul securitatii au precizat ca generalul Sami el-Mihi, liderul securitatii provinciei, a fost ranit in timp ce doi dintre colaboratorii sai figurau printre morti.

Egiptul este cuprins de la inceputul verii de o serie de violente. Pe de o parte, noua putere militara a reprimat violent manifestatiile pro-Morsi, o campanie care s-a soldat pana acum cu peste o mie de morti si mii de arestari. Pe de alta parte, gruparile jihadiste, dintre care unele au legaturi cu Al-Qaida, revendica cu regularitate atentate comise impotriva politiei si armatei, dintre care multe realizate cu masini-capcana.

De la inceputul lui iulie, peste o suta de soldati si politisti au murit in asemenea atacuri, majoritatea in peninsula Sinai din Nord.

Autoritatile acuza cu regularitate confreria lui Morsi, Fratii Musulmani, ca ajuta si finanteaza autorii acestor atacuri.

Citeste si:

Orasul nevoit sa se mute cu totul. Cum a schimbat exploatarea miniera destinul a mii de oameni

Anul in care nu vom mai gasi petrol pe Terra

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Zapada pe piramide. In Cairo a nins pentru prima data dupa mai mult de 100 de ani. FOTO si VIDEO
Zapada pe piramide. In Cairo a nins pentru prima data dupa mai mult de 100 de ani. FOTO si VIDEO

Mai multe regiuni din Egipt, intre care si periferii ale capitalei Cairo, au fost acoperite de un strat de zapada, pentru prima data dupa mai multi ani, potrivit unui oficial al centrului meteorologic egiptean, relateaza AFP.

Proiectul de Constitutie prevede judecarea civililor de catre armata in Egipt
Proiectul de Constitutie prevede judecarea civililor de catre armata in Egipt

Comisia constituanta a adoptat, duminica, un articol controversat al proiectului noii Constitutii, care trebuie suspus unui referendum in Egipt, si care mentine posibilitatea ca atotputernica armata sa judece civilii care ataca militari, relateaza AFP.

Politia foloseste gaze lacrimogene pentru a dispersa o reuniune pro-Morsi la Cairo
Politia foloseste gaze lacrimogene pentru a dispersa o reuniune pro-Morsi la Cairo

Politia a lansat grenade lacrimogene pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanti, reuniti duminica, in piata Tahrir din Cairo, pentru a protesta fata de destituirea de catre armata a presedintelui islamist Mohamed Morsi, relateaza AFP.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.