Explicația halucinantă a ambasadorului rus privind atacul cu noviciok din Anglia


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 16:17
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 16:05
Categorie: Stiri externe
otraviti neurotoxina

Un britanic al cărei partenere a murit, în 2018, în urma unei contaminări cu agentul neurotoxic noviciok, susține că ambasadorul Moscovei i-a spus că nu Rusia se află în spatele atacului.

Dawn Sturgess, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Amesbury, vecină cu Salisbury, s-a stropit cu ceea ce credea că era un parfum, pe care i l-a oferit prietenul său, Charlie Rowley, care a ”găsit” şi ”luat” flaconul.

Femeia a murit în iulie 2018, iar Charlie Rowley a fost spitalizat, la rândul său, timp de mai multe săptămâni, dar a supravieţuit.

Charlie Rowley l-a întâlnit, sâmbătă, pe ambasadorul Moscovei, Alexander Iakovenko, pe care l-a întrebat de ce Rusia i-a ucis prietena.

“Însă, nu am primit răspunsuri clare. Am primit doar propagandă rusă. Ambasadorul mi-a spus că substanța respectivă nu era agentul neurotoxic noviciok pe care îl produce Rusia, pentru că, dacă ar fi fost, ar fi murit toată lumea”, a declarat Charlie Rowley, scrie Euronews.com.

Într-un comunicat, Ambasada Rusiei la Londra a anunțat că-și dorește o investigație transparentă privind incidentul din 4 martie 2018, de la Salisbury, când fostul dublu agent rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia, au fost otrăviţi cu agentul neurotixic noviciok.

Un mandat european de arestare a fost emis pe numele a doi ruşi, Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov - posibile pseudonime -, suspectaţi că au comis atacul şi prezentaţi ca făcând parte din serviciul militar rus de informaţii GRU.

Rusia a negat orice implicare în acest scandal.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Euronews

VIDEO PROTVPLUS.RO