Erdogan amenință iar că trimite 3,6 milioane de refugiați în Europa. Condiția pusă

Ultima actualizare: 10-10-2019 20:13

Recep Tayyip Erdogan a amenințat din nou UE cu ”eliberarea” a 3,6 milioane de refugiați sirieni. Condiția lui: oficialii de la Bruxelles să nu se refere la operațiunea militară a Turciei în Siria ca la o ”invazie”.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a ameninţat joi că ”va deschide porţile” ţării sale pentru refugiaţii sirieni spre Europa, în replică la criticile lansate de Uniunea Europeană împotriva ofensivei militare a Ankarei în nord-estul Siriei.

”Ascultă, Uniunea Europeană! Nu poţi eticheta operaţiunea noastră drept o invazie”, a declarat Erdogan la Ankara.

”Atunci vom deschide porţile şi vom trimite 3,6 milioane de refugiaţi”, a continuat preşedintele turc, insistând că operaţiunea militară din Siria are ca obiectiv doar ”eliminarea terorii”.

Erdogan a mai afirmat că forţele armate turce ”au neutralizat” 109 ”terorişti” în a doua zi a ofensivei lor la est de Eufrat.

Turcia vrea să evite crearea unui ”stat terorist” de-a lungul frontierei sale, a declarat preşedintele, referindu-se la miliţia kurdă care controlează zone întinse din nord-estul Siriei.

”Vom distruge ce a mai rămas din ei”, a mai spus Erdogan, cerându-le luptătorilor kurzi să predea armele.

Turcia a lansat miercuri o ofensivă împotriva miliţiei kurde Unităţile de protecţie a poporului (YPG), aliată a occidentalilor în lupta împotriva jihadiştilor, suscitând un val de critici internaţionale şi ameninţarea unor sancţiuni americane.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO