Englez condamnat la închisoare după atacul rasist asupra unui șofer de taxi din România

Dată publicare: 10-01-2018 14:35
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50
Sursa: Somerset Live


taxi

Un englez de 49 de ani, din Taunton, a fost arestat și a primit interdicție de a mai urca în taxi timp de doi ani, după ce a atacat un șofer român.

Steven Edney a intrat în conflict cu un șofer român de taxi din Romînia, după ce acesta i-a spus că nu îi poate lua în mașină totți prietenii, întrucât depășea depășea limita legală de pasageri, relatează Somerset Live.

”Noi suntem englezi, tu ești străin, trebuie să ne iei!”, i-a spus pe un ton extrem de agresiv Edney șoferului român, după care  vrut să-l scoatp cu forța din mașină și a lovit puternic portiera.

Românul a chemat poliția, iar echipajul sosit la fața locului l-a reținut pe scandalagiu, nu înainte ca acesta să își incendieze haina și să o arunce în mașina de intervenție.

Steven Edney a recunoscut acuzația de agresiune rasială agravată, incendiere și încălcare a ordinii publice, la audierea de la Curtea Coroanei din Tauton.

Apărătorul său a spus că acesta locuiește într-o casă socială și că are probleme cu alcoolul și drogurile.

Bărbatul a fost condamnat la 10 luni de închisoare pentru agresiune rasială agravată și o lună pentru încălcarea ordinii publice. De asemenea, a mai fost condamnat la 10 luni pentru incendiere, ceea ce a dus la o sentință combinată de 20 de luni, ce a fost suspendată pe timp de doi ani.

Instanța l-a mai obligat să plătească 55 de lire sterline companiei de taxi și i-a interzis să folosească taxiurile companiei respective timp de 2 ani.

Sursa: Somerset Live


VIDEO PROTVPLUS.RO