Foreign Policy: Este timpul să bombardăm Coreea de Nord

Dată publicare: 10-01-2018 14:26
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


kim jong un

Distrugerea arsenalului nuclear pe care îl deține Phenianul este încă o prioritate de siguranță națională a Statelor Unite ale Americii, se arată într-un comentariu publicat pe foreignpolicy.com.

”Nu se știe nimic în urma discuțiile purtate în această săptămână între Coreea de Nord și Coreea de Sud, în afara a ceea ce este deja cunoscut.

La fel ca la orice altă întâlnire anterioară, Coreea de Sud va soma cu greu conduita greșită a Coreei de Nord, negând astfel sancțiunile pe termen lung impuse recent de Consiliul de Securitate al ONU.

Între timp, Coreea de Nord va continua să înregistreze progrese în direcția atingerii scopului său de a realiza mai multe rachete balistice intercontinentale.

Fiecare test ar fi o ocazie excelentă pentru SUA să decidă în sfârșit să facă cu Coreea de Nord ce a făcut Israelul în Irak în 1981 și în Siria în 2007 și anume să folosească arme convenționale bine îndreptate, pentru a distruge armele nucleare ale regimurilor care nu au arme de foc.

Din fericire, Washingtonul are încă timp să lanseze un astfel de atac pentru a distruge arsenalul nuclear al Coreei de Nord” se arată în comentariul publicat de Foreign Policy.

Sursa: Foreign Policy


VIDEO PROTVPLUS.RO