Emisiunea de radio a carei farse a condus la sinuciderea unei asistente medicale a fost suspendata
DJ-ii australieni a caror farsa a dus la sinuciderea unei asistente care a ingrijit-o pe ducesa Catherine, suporta primele consecinte ale glumei lor, transformate in tragedie.
Emisiunea pe care o prezinta a devenit tinta unui imens val de critici si a fost suspendata pe termen nedefinit.
Cei doi, care s-au dat drept regina Elisabeta si Printul Charles pentru a afla cum se simte ducesa, n-au incalcat, totusi nicio lege si nu vor putea fi trasi la raspundere pentru deznodamintul tragic.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Desi nu s-a stabilit cauza mortii femeii, faptul ca anchetatorii merg pe ipoteza sinuciderii a facut opinia publica se sa intoarca impotriva celor doi DJ.
"Am vorbit cu cei doi prezentatori implicati, amandoi sunt profund socati de ce s-a intamplat.", spune Rhys Holleran, CEO radio.
Cei doi s-au scuzat in repetate randuri, sustinand ca accentul lor era atat de prost incat era evident ca totul este o farsa. Totusi, asistenta care le-a raspuns a fost convinsa ca sta de vorba cu regina si le-a redirectionat apelul catre sectia unde era internata Catherine.
"Detaliile fac diferenta in fiecare situatie, legile sunt diferite in functie de stat, dar suntem convinsi ca nicio regula nu a fost incalcata in acest caz.", mai spus directorul radioului.
In plus, nimeni nu ar fi putut sa prevada amploarea pe care o va lua o farsa nevinovata.
"Cu toti suntem afectati de ceea ce s-a intamplat.", a declarat Rhys Holleran.
Moderatorii au fost nevoiti sa-si suspende conturile de Twitter, inundate de mesaje de la oameni revoltati. Cateva mii dintre ei au mers mai departe si au semnat o petitie prin care cer concedierea DJ-ilor.
"Nu vrem sa inrautatim situatia. Vrem ca acesti oameni sa poate trece peste ce s-a intamplat." - Jeff Kennett, fost premier al statului Victoria.
Victime ale unor farse telefonice asemanatoare au fost, in ultimii ani, o multime de oameni celebri. Iat-o pe Sarah Palin, fosta candidata la fotoliul de vicepresedinte al Statelor Unite, crezand ca sta de vorba cu Sarkozy.
Diferenta e ca farsa australienilor s-a incheiat tragic. Familia regala a declarat ca este profund indurerata de ceea ce s-a intamplat. Iar conducerea spitalului a spus ca asupra asistentei nu au fost exercitate presiuni sau amenintari.