Elon Musk: Pandemia de coronavirus, o practică pentru răspândirea unor virusuri mult mai letale în viitor
Elon Musk a afirmat joi că modul în care Statele Unite reacţionează la pandemia de COVID-19 poate fi văzut ca o practică înainte de răspândirea altor virusuri, mai mortale, la nivel global, relatează CNBC.
”La un moment dat va avea loc probabil o pandemie cu o rată ridicată de mortalitate, ceva care omoară, să zicem, oameni cu vârste de 20 de ani. Acesta este un fel de practică pentru ceva care în viitor ar putea avea cu adevărat o rată de mortalitate ridicată”, a afirmat directorul general al Tesla într-un interviu acordat joi comediantului Joe Rogan, potrivit News.ro.
”Trecem prin acest lucru, care nu omoară un număr mare de persoane tinere, sănătoase”, a mai spus Musk, care a subliniat că în opinia sa rata de mortalitate a COVID-19 este mult mai scăzută decât estimările.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat în martie că rata de mortalitate a COVID-19 este de 3,4% la nivel global.
OMS a avertizat luna trecută că un număr mai mare de oameni se îmbolnăvesc grav şi mor de coronavirus. Dr. Mike Ryan, director general al programului pentru urgenţe al OMS, a spus că este o greşeală să crezi că virusul îmbolnăveşte grav numai oameni vârstnici şi pe cei cu afecţiuni preexistente.
Musk este un critic vocal al modului în care guvernul şi oficialii din sectorul sănătăţii reacţionează la pandemia de coronavirus care a ucis cel puţin 73.431 de persoane în Statele Unite.
În timpul conferinţei de prezentare a rezultatelor financiare ale Tesla din primul trimestru, Musk a spus analiştilor că ordinul ca oamenii să stea în case este echivalent cu ”încarcerarea cu forţa a oamenilor în casele lor, contrar drepturilor lor constituţionale”.
Oficialii din sectorul sănătăţii publice au avertizat în mod repetat că redeschiderea prea rapidă a economiei poate avea ca rezultat revenirea la creştere a numărului de cazuri de Covid-19 şi apariţia unor noi focare care să suprasolicite sistemele de sănătate.
Musk a mai spus că oamenii vor ieşi din pandemie cu obiceiuri mai sănătoase, cum ar fi să se spele mai mult pe mâini şi să poarte măşti, pe care le consideră un aspect pozitiv. De asemenea, ar putea fi dezvoltate mai multe vaccinuri şi tratamente, pe măsură ce aceste virusuri vor fi înţelese mai bine, a adăugat miliardarul.