Elon Musk: Tesla va începe să livreze ventilatoare gratuite către spitalele din SUA

Dată publicare: 01-04-2020 16:13
Dată actualizare: 01-04-2020 16:22
Sursa: The Hill


elon musk

Elon Musk a anunțat marți că Tesla este gata să înceapă să livreze gratuit ventilatoare către spitalele care se află în zona de acoperire a companiei.

 

”Avem ventilatoare suplimentare aprobate de FDA. Vor fi livrate către spitale din întreaga regiune de livrare Tesla. Dispozitivul și costurile de transport sunt gratuite. Singura cerință este ca ventilatoarele să fie necesare imediat pentru pacienți, să nu fie depozitate într-un depozit”, a scris Tusk pe Twitter.

Potrivit The Hill, șeful executiv Tesla a declarat săptămâna trecută că producătorul de mașini electrice a cumpărat mai mult de 1.200 de ventilatoare careberau nefolosite în China și le-a expediat în S.U.A. cu un transport aerian.

Numeroase companii din SUA și-au oferit resursele pentru combaterea virusului, inclusiv mai multe companii care s-au oferit voluntar pentru fabricarea echipamentelor de protecție și a ventilatoarelor personale - acestea din urmă reprezentând un necesar urgent pentru spitalele lovite puternic de pandemie.

Inclusiv președintele Donald Trump a cerut companiei General Motors să producă ventilatoare.

De asemenea, potrivit Agerpres, Elon Musk a mai anunţat în urmă cu câteva zile. că va începe distribuţia către spitalele care au nevoie a unui număr de 250.000 de măşti N95, pentru protecţia personalului medical. O parte dintre aceste măşti au fost distribuite deja spitalului UCLA din Los Angeles.

Tot prin mesaje pe Twitter, Elon Musk a avertizat, în mod repetat, că panica instalată ar putea să aibă efecte mai grave decât boala COVID-19.

Alte companii, precum Foxconn, care produce piese de calculatoare şi telefoane mobile, şi-au modificat o parte din liniile de producţie pentru a fabrica măşti respiratorii şi alte obiecte medicale necesare în contextul pandemiei de COVID-19.

Un start-up italian a folosit o imprimantă 3D pentru a produce valve respiratorii pe care a anunţat că le donează spitalelor care au nevoie. În urmă cu o lună, producătorul chinez de vehicule electrice BYD a anunţat că produce 5 milioane de măşti şi aproximativ 300.000 de recipiente de dezinfectanţi pentru mâini pe zi. 

 

 

Sursa: The Hill, Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO