Elon Musk a fost detronat pentru scurt timp. Cine a fost cel mai bogat om din lume timp de câteva ore
Proprietarul Twitter și șeful Tesla, Elon Musk, a pierdut, miercuri, titlul de cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes. Dar s-a întâmplat doar câteva ore.
Bernard Arnault, directorul executiv al companiei-mamă a mărcii de lux Louis Vuitton, LVMH (LVMH.PA) , și familia sa au luat titlul cu o avere estimată la 185,4 miliarde de dolari, notează Reuters.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
Musk, care a ocupat primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume din septembrie 2021, a avut pentru scurt timp o avere de 185,3 miliarde de dolari. Acțiunile Tesla au scăzut cu aproximativ 4%, dar apoi au crescut și averea lui Musk a ajuns la 185,7 miliarde de dolari.
Musk a preluat titlul de la fondatorul Amazon.com (AMZN.O) , Jeff Bezos.
Averea netă a lui Musk a scăzut sub 200 de miliarde de dolari pe 8 noiembrie, deoarece investitorii au vândut acţiuni Tesla din cauza îngrijorărilor că directorul general şi cel mai mare acţionar al celui mai valoros producător de vehicule electrice din lume este mai preocupat de Twitter.
Tesla a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piaţă, iar averea netă a lui Musk a scăzut cu aproximativ 70 de miliarde de dolari de când a licitat pentru Twitter, în aprilie, notează News.ro.
Musk a încheiat afacerea pentru Twitter în octombrie, cu împrumuturi de 13 miliarde de dolari şi un angajament de capital de 33,5 miliarde de dolari.
Pe lângă Tesla, Musk conduce şi compania de rachete SpaceX şi Neuralink, un startup care dezvoltă interfeţe creier-maşină cu lăţime de bandă foarte mare, pentru a conecta creierul uman la computere.