INCREDIBIL! Cel mai bogat om de pe Planeta traieste ca un muritor de rand

×
Codul embed a fost copiat

Carlos Slim Helu este primul non-american care ocupa prima pozitie in top in ultimii 16 ani. Cu o avere estimata la 53 de miliarde de dolari, el il depaseste cu jumatate de miliard pe urmatorul clasat: Bill Gates.


Carlos Slim l-a depasit pe Bill Gates in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume! Trei romani in top!

Fondatorul Microsoft a facut donatii considerabile in ultimii ani, ceea ce explica scaderea averii sale. Chiar si asa, este doar a doua oara in ultimii 15 ani, cand Gates nu este in fruntea clasamentului Forbes.

Magnatul Carlos Slim Helu este considerat un om al contradictiilor. Si-a consacrat intreaga viata construirii imperiului financiar pe care il si detine, insa detesta exteriorizarea semnelor de bogatie. Corpolent, incorsetat in costume prost croite, isi conduce singur masina si afirma ca locuieste in aceeasi casa de 30 de ani si ca isi petrece cea mai mare parte din vacante in Mexic.

Ii place sa calatoreasca si sustine ca are o viata obisnuita, lipsita de stralucire. Slim are totusi o pasiune costisitoare: este amator si colectionar de obiecte de arta! Este proprietarul celei mai importante colectii de opere de arta de Rodin, colectie adusa din Franta si care se afla la muzeul Soumaya din Mexic, de care se ocupa una din fiicele sale. Carlos nu a folosit niciodata calcuratorul si poarta un ceas cu bratara din plastic.

Citește și
Bill Gates
Bill Gates, cel mai bogat american pentru al 16-lea an consecutiv!

Slim Helu are sase copii si a ramas vaduv in 1999 cand sotia sa a murit din cauza unor probleme de sanatate la rinichi.

Barbatul are si tabieturile lui, la care nu renunta nici in ruptul capului. In fiecare luni, Carlos mananca quesadillas, preparate in propria bucatarie.

Privita din exterior, casa magnatului nu atrage atentia cu nimic. Nu exista comparatie intre modesa sa locuinta si palatele lui Bill Gates sau Warren Buffett. E drept insa ca adevarata avere se afla in interiorul casei: peretii sunt decorati cu picturi Van Gogh, Renoir si Rivera, iar in camere gasim sculpturi semnate Auguste Rodin.

Acest inginer, fiu al unui imigrant libanez ce a ajuns in Mexic la inceputul secolului al XX-lea, a primit prima sa lectie privind gestionarea banilor sub forma unui cec de economii, pe care il primea duminica, in copilarie.

El a intrat in sectorul telecomunicatiilor in 1990, cand sectorul a fost privatizat in Mexic, castigand licitatia pentru compania nationala Telmex.

In prezent, grupul sau detine aproape 85% din piata nationala de telefonie fixa, peste 70% din cea de telefonie mobila, iar America Movil este rezultatul extinderii sale internationale.

Grupul Carso ("Car" de la prenumele sau si "So" de la cel al sotiei sale decedate, Soumaya) actioneaza in domeniile financiar, imobiliar, comercial si alimentar.

Alte nume ilustre de pe lista sunt Warren Buffett si indianul Lakshmi Mittal, care are afaceri si in Romania. Continentul european are acum 248 de miliardari care au in total 1.000 de miliarde de dolari. Dintre primii 25, cei mai multi sunt rusi, urmati de germani si suedezi.

Insa printre toti bogatasii Planetei si-au facut loc - ce-i drept in locurile codase - si trei romani: Dinu Patriciu, care ocupa locul 437, Ioan Nicolae, locul 880 cu o avere estimata la 1,1 miliard de dolari, si Ion Tiriac, locul 937 cu o avere estimata la un miliard de dolari.

In 2010, numarul total al miliardarilor a crescut, in ciuda recesiunii mondiale, de la 793 la 1.011, precizeaza Forbes.

In total, 97 de oameni au devenit miliardari in 2009, dintre care 62 sunt din Asia. Cei mai multi au reusit sa-si construiasca singuri averea, intr-o gama de afaceri vasta, care merge de la fonduri de investitii, ingrasaminte, procesarea carnii de pui si pana la medicina tibetana.

Numarul miliardarilor din regiunea Asia-Pacific a crescut cu 80%, pana la 234, iar averea lor aproape s-a dublat, pana la 729 miliarde dolari.

India are doi miliardari in Top 5 - Mukesh Ambani (industria petrochimica, petrol si gaze, avere de 29 miliarde) si magnatul otelului Lakshmi Mittal, cu o avere estimata la 28,7 miliarde.

New Yorkul are cei mai multi miliardari - 60, urmat de Moscova - 50 si Londra - 32.

164 de oameni de afaceri au reusit sa revina in top in 2010, inclusiv fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care este si cel mai tanar miliardar, cu o avere de 4 miliarde la varsta de 25 de ani.

Articol recomandat de sport.ro
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Olăroiu, răsplătit de arabi în mijlocul unui sezon istoric: românul încheie anul cu o veste excelentă
Citește și...
Forbes: Numarul miliardarilor din India s-a dublat in 2009
Forbes: Numarul miliardarilor din India s-a dublat in 2009

Piata de capital este in urcare, iar economia robusta, asa ca miliardarilor din India le merge bine. Si asta se vede si in clasamentul Forbes. Numarul acestora a crescut de la 27 anul trecut la 52.

Bill Gates, cel mai bogat american pentru al 16-lea an consecutiv!
Bill Gates, cel mai bogat american pentru al 16-lea an consecutiv!

Criza economica i-a afectat bine si pe cei mai bogati 400 de americani. Potrivit Forbes, valoarea insumata a averii acestora a scazut cu 300 de miliarde de dolari in ultimele 12 luni, la 1270 miliarde de dolari.

"Saracesc" bogatii planetei! Vezi aici topul Forbes

Criza finaciara i-a adus, din nou, lui Bill Gates prima pozitie in topul miliardarilor lumii. Insa din averea totala a bogatasilor planetei s-au "topit" 2.000 de miliarde de dolari, numai in ultimul an.

Recomandări
Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan
Paradoxul liberal: PSD l-ar accepta pe liberalul Crin Antonescu candidat la prezidențiale, PNL se gândește la Nicușor Dan

Liberalul Crin Antonescu este varianta cea mai vehiculată pentru poziția de candidat comun al alianței PSD-PNL-UDMR-minorități la alegerile prezidențiale. Paradoxal, însă, nominalizarea sa este întârziată pentru că PNL ar înclina și spre Nicușor Dan.

Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”
Lasconi, după consultările cu Iohannis: ”Nu are legitimitatea de a mai sta în vârful statului”. ”Suntem în război hibrid”

Elena Lasconi a declarat după consultările de la Cotroceni că Iohannis ”nu are legitimitatea morală, nici legală de a mai sta în vârful statului român”. Președinta USR i-a cerut lui Klaus Iohannis să-și dea demisia.

Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”
Klaus Iohannis, după consultările politice: ”Negocierile pentru găsirea unei ecuații guvernamentale solide, spre finalizare”

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, duminică, la Palatul Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.