Editorul-șef al celei mai vechi reviste din America demisionează după ce i-a numit ”fasciști” pe alegătorii lui Donald Trump
Laura Helmuth demisionează din funcția de redactor-șef al revistei Scientific American, în urma unei vociferări pline de înjurături despre votanții lui Donald Trump.
Într-un mesaj publicat pe Bluesky, un rival al platformei X, Helmuth a declarat că „a decis să părăsească Scientific American după 4,5 ani interesanți ca redactor-șef”, fără a menționa comentariile sale anterioare, care ar fi provocat această decizie.
Într-o serie de mesaje, acum șterse, pe aceeași platformă, ea i-a numit pe alegătorii lui Trump „cei mai răi, cei mai proști, cei mai intoleranți” și „fasciști”, după realegerea fostului președinte.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Comentariile ei au devenit virale pe X și au fost criticate pe platforma lui Elan Musk, apropiatul lui Trump.
Potrivit CNN, Helmuth și-a cerut scuze într-o postare separată, numindu-le „ofensatoare și nepotrivite” și că nu „reflectă poziția” Scientific American.
”Respect și apreciez oamenii din întregul spectru politic”, a scris Helmuth. „Aceste postări, pe care le-am șters, nu reflectă convingerile mele; ele au fost o exprimare greșită a șocului și confuziei cu privire la rezultatele alegerilor.”
Kimberly Lau, președintele Scientific American, a precizat într-un comunicat pentru CNN că a fost decizia lui Helmuth de a pleca.
„Îi mulțumim Laurei pentru cei patru ani în care a condus Scientific American, timp în care revista a câștigat premii majore pentru comunicarea științifică și a văzut înființarea unei redacții digitale reimaginate”, a spus Lau. „Îi dorim toate cele bune pentru viitor”.
Cu 179 de ani de existență până în prezent, Scientific American afirmă că este „cea mai veche revistă publicată continuu” din Statele Unite și că a publicat articole de la peste 200 de laureați ai Premiului Nobel.
Anul acesta, pentru a doua oară în istoria sa, revista a publicat o susținere prezidențială, exprimându-și sprijinul pentru Kamala Harris și afirmând că Trump „pune în pericol sănătatea și siguranța publică și respinge dovezile, preferând în schimb fantezii conspiraționiste fără sens”.