Droguri "deosebit de periculoase", găsite pe plajă. Ar fi vorba de peste 100 kg


Ultimul update: Duminica 10 Noiembrie 2019 20:02
Data publicarii: Duminica 10 Noiembrie 2019 18:11
Categorie: Stiri externe
droguri gasite pe plaja

O anchetă a fost deschisă în Franţa după descoperirea unor pungi cu stupefiante, inclusiv cocaină, eşuate pe mai multe plaje de la Atlantic, a anunţat duminică Parchetul din Rennes.

Începând cu 4 noiembrie, "ambalaje suspecte au fost găsite'' în diverse locuri pe o porţiune întinsă de pe coasta franceză a Atlaticului, în regiunea Saint-Nazaire (vest) până în zona bască (sud-vest), precizează instituţia într-un comunicat.

"O primă analiză arată că aceste ambalaje eşuate sunt de fapt pungi care conţin narcotice, în special cocaină, prezentând un grad ridicat de puritate" şi, prin urmare, "deosebit de periculoase", adaugă textul.

"Până în prezent, a fost recuperată o cantitate foarte importantă de stupefiante", subliniază parchetul, care aminteşte că "orice descoperire trebuie să fie adusă imediat la cunoştinţa poliţiei sau a jandarmeriei fără nici o manipulare".

Faptul de a transporta acest tip de produs constituie o infracţiune pedepsită cu 10 ani închisoare.

"Conţinutul şi ambalajul pot fi periculoase pentru sănătate", susţin jandarmii. Aceste pungi pot prezenta un pericol ''la atingere'' sau pot provoca "vapori".

În regiunea Bordeaux, trecătorii au descoperit încă de joi mai multe pachete de cocaină pe plajele La Teste şi Arcachon. Este vorba despre "cantităţi importante", potrivit Parchetului din Bordeaux.

În total, au fost recuperate cel puţin 120 de kilograme de droguri, potrivit ziarului regional Sud-Ouest.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO