Dramele din viata personala a lui Stephen Hawking. Ce i-a propus prima lui sotie sa faca


Ultimul update: Joi 12 Septembrie 2013 07:05
Data publicarii: Luni 09 Septembrie 2013 11:32
Categorie: Stiri externe
Stephen Hawking

Fizicianul si cosmologul Stephen Hawking, diagnosticat la numai 21 de ani cu scleroza amiotrofica laterala, si-a spus povestea vietii intr-o autobiografie, care urmeaza sa apara pe piata saptamana aceasta.

Hawking ofera detalii legate de viata intima in autobiografie. El vorbeste despre trauma traita in urma primei casnicii cu Jane Wilde, o tanara pe care a cunoscut-o cand inca era la Oxford, dar si despre cel de-al doilea mariaj cu asistenta medicala Elaine Mason, cu care a avut "o relatie pasionala si furtunoasa".

Fizicianul spune ca ambele femei l-au salvat de la moarte. Jane l-a ajutat sa depaseasca momentul cand i-a fost pus dagnosticul pentru prima data, asigurandu-l ca va avea o viata de familie frumoasa, iar Elaine l-a ajutat medical datorita profesiei pe care o avea, de asistenta medicala.

In cartea "My Brief History" Hawking isi aminteste ca Jane a inceput sa se schimbe dupa ce l-a nascut pe cel de-al treilea copil al lor, in 1979. Prima lui sotie se gandea ca ii va fi extrem de greu dupa ce el o sa moara.

"Ii era teama ca o sa mor si isi dorea sa mai existe un barbat in casa noastra care sa o ajute in cazul in care eu nu mai eram. Isi dorea un barbat care sa o ia de sotie. L-a gasit pe Jonathan Jones, un muzician. L-a adus la noi in casa, i-a dat o camera in casa noastra. M-a deranjat situatia, dar si eu ma asteptam sa mor repede si imi doream ca familia mea sa se simta protejata", spune Hawking.

"La un moment dat nu am mai putut sa accept apropierea dintre ea si muzician. Am decis sa ma mut intr-un alt apartament cu una din asistentele mele, Elaine Mason. Mai tarziu ea mi-a devenit sotie", a continuat fizicianul.

"Medicii mi-au propus sa opreasca aparatele care ma tin in viata"

Fizicianul mai spune ca in perioada in care scria cartea “O scurta istorie a timpului” a fost atat de bolnav, incat doctorii i-au propus sa ii inchida aparatele care il tineau in viata, ca sa-l scape de suferinta.

Salvarea a venit din partea primei sale sotii, Jane Hawking, care nu a fost de acord cu propunerea medicilor, de a-l lasa sa moara, si le-a cerut doctorilor din Suedia care ii monitorizau starea sa il mute inapoi la Cambridge.

"Doctorii credeau ca nu mai am nicio sansa si i-au propus lui Jane sa opreasca aparatele. Saptamanile care au urmat au fost cele mai grele din viata mea. Dar treptat medicamentele au inceput sa aiba efect, desi o mica incizie in gat facuta atunci mi-a luat pentru totdeauna posibilitatea de a vorbi", a declarat Hawking.

Desi tratamentul salvator l-a facut pe Hawking sa isi piarda vocea, fizicianul a reusit sa termine si sa publice cartea care l-a facut faimos in intreaga lume.

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO