Atac armat lângă o sinagogă în Germania: doi oameni au fost uciși. O persoană a fost arestată

Ultima actualizare: 09-10-2019 23:36

Două persoane au murit în orașul german Halle și două au fost rănite, după ce au fost împușcate în apropiere de o sinagogă de un tânăr de 27 de ani, care a filmat atacul și l-a transmis LIVE pe o platformă.

UPDATE - Poliţia germană a anunţat miercuri seara că persoana reţinută în cursul zilei, la scurt timp după comiterea atentatului antisemit asupra unei sinagogi din Halle, este suspectul în cazul atacului cu armă soldat cu moartea a două persoane.

"Persoana arestată este suspectul", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei locale, care a precizat că acesta a primit îngrijiri pentru rănile suferite.

Ministrul german de interne Hors Seehofer a informat, la rândul său, că atentatul a fost comis de o singură persoană deşi, într-o primă fază, poliţia a declarat că ar fi vorba de mai mulţi autori şi a lansat căutări în întreaga regiune. Starea de alertă a fost ridicată la căderea serii, populaţia din Halle fiind informată că poate din nou să iasă pe străzi.

UPDATE - Individul care a ucis doi oameni în Halle a filmat întreg atacul și l-a transmis LIVE pe o platformă de streaming.

Potrivit www.cnbc.com, atacatorul din Halle s-a filmat timp de aproape jumătate de oră și a transmis totul live pe platforma Twitch, deținută de Amazon.

În imagini se vede cum bărbatul forțează intrarea în sinagogă, însă pentru că ușa era închisă a început să tragă la întâmplare. Ulterior, el a ajuns într-un restaurant.

UPDATE - O înregistrare video care pare să suprindă momentul atacului de la Halle a apărut pe rețelele sociale.

Mai multe imagini de la locul atacului găsiți în galeria foto

UPDATE - O persoană a fost arestată în urma atacului de la Halle, a anunţat, miercuri, poliţia, relatează The Associated Press.

Poliţia nu oferă vreo informaţie despre persoana arestată şi anunţă că este pe cale ”să stabilizeze situaţia”.

Un bărbat a declarat la postul de televiziune N-TV că se afla într-o şaormerie şi a văzut un bărbat cu o cască şi haină militară, despre care afirmă că tras focuri de armă către restaurant.

De asemenea, în atac a fost aruncată și o grenadă, peste zidurile cimitirului, relatează BBC, potrivit Bild.

Postul regional de radio din Halle a anunțat că, după ce atacatorul sau atacatorii au fugit, în apropiere s-au auzit și alte focuri de armă.

Poliția i-a avertizat pe locuitorii din zona Paulus să rămână în case, deoarece nimeni nu a fost arestat încă.

De asemenea, poliția a avertizat locuitorii din Landsberg, la 25 km nord-est de oraș, să rămână în casele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO