Anchetă la o şcoală de renume. Copil de 7 ani, ucis fiindcă a stat prea mult la baie

Dată publicare: 09-10-2019 11:47
Dată actualizare: 09-10-2019 12:58


st columba

Un băiețel de șapte ani a murit după ce a fost bătut crunt de către membrii personalului de la o școala catolică scoțiană pentru că a folosit prea mult baia.

The Scottish Child Abuse Inquiry (SCAI) a demarat o anchetă împotriva prestigioasei școli catolice St Columba, de unde au fost scoase la iveală numeroase orori petrecute de-a lungul timpului.

SCAI susține că Aldo Moroni, un elev de 7 ani al școlii, a fost ucis în bătaie pentru că acesta a stat prea mult timp să folosească toaleta, relatează DailyMail.

Un fost elev al școlii, pe nume Edward, susține că Aldo a fost ucis în 1980 la Colegiul St Columba din Largs, Ayrshire.

Edward, în vârstă de 64 de ani, a povestit că Aldo a murit după ce a primit o bătaie nemiloasă de la preotul David McKell, care ulterior a susținut că băiatul a murit din cauza unui atac de cord.

La rândul său, în urma unei audieri în Edinburgh, Edward a povestit cum a fost abuzat sexual în zeci de ocazii de McKell.

La anchetă, Edward a declarat că s-a simțit vinovat de „lașitate” pentru că nu a ridicat un semnat de alarmă cu privire la McKell, după abuzurile sexuale suferite în timp ce a locuit la prestigiosului internat.

A încercat să fugă în 1964 și 1965, deoarece trăia în „frica și groaza absolută” a preotului pedofil, dar nu a reușit.

În 2014, nepotul lui Edward, de asemenea fost elev al prestigioasei școli, a declarat că se afla la St Columba atunci când Aldo a fost ucis. „Mă bântuie până în ziua de azi”, a declarat acesta.

Ronnie McEwan, un alt fost elev al școlii, a povestit cum un alt băiat, cu 10 ani mai tânăr decât Edward, fusese de asemenea abuzat de McKell.

McKell a murit în 1998.

Ancheta SCAI este demarată în continuare.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO