Două cutremure puternice au lovit Indonezia și Costa Rica în ultimele ore

Ultima actualizare: 01-11-2020 10:53
cutremur
Shutterstock

Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs la est de Indonezia duminică dimineaţă, potrivit agenţiei naţionale de geofizică şi climatologie, informează DPA.

Rahmat Triyono, directorul centrului pentru seisme şi tsunami din cadrul agenţiei, a precizat într-un comunicat că epicentrul a fost localizat la circa 234 de kilometri vest de Saumlaki, un oraş de pe insula Yamdena, din provincia Maluku, şi s-a produs la o adâncime de 197 de kilometri în largul Mării Banda, situată în estul Indoneziei.

Seismul s-a produs la ora locală 12:43 PM (04:43 GMT), dar nu a avut potenţialul de a genera un tsunami şi nu au fost semnalate pericole imediate referitoare la pagube sau persoane rănite, transmite Agerpres.

Cutremur și în Costa Rica

 

Un alt seism cu magnitudinea 5,7 pe scara Richter a zguduit o mare parte din teritoriul Costa Rica sâmbătă seară, fără să fie semnalate însă victime sau pagube materiale, informează AFP.

Cutremurul a avut epicentrul la Tibas, oraş situat în nordul provinciei capitalei San Jose, sâmbătă la ora locală 23:01 (duminică, ora 05:01 GMT).

Seismul s-a produs la o adâncime de 77 de kilometri, ceea ce explică absenţa pagubelor într-o regiune a ţării intens populată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO