Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă în timpul protestelor de vineri

Ultima actualizare: 01-06-2020 08:31

Președintele Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă, pentru a fi pus la adăpost, vineri seară, când protestatarii din jurul Casei Albe începuseră să devină violenți.

Informația a fost confirmată pentru CNN și de un oficial al Casei Albe, precum și de o sursă din rândul forțelor de ordine.

La un moment dat, îngrijorați pentru siguranța președintelui Donald Trump, agenții Secret Service l-au dus într-un buncăr subteran de la Casa Alb care a fost folosit și în timpul atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Donald Trump a stat în buncăr mai puțin de o oră, după care a fost dus la etaj. În cele din urmă, agenții au decis că președintele nu este cu adevărat în pericol. Prima-doamnă, Melania Trump, și fiul lor, Barron Trump, l-au însoțit, de asemenea, pe președinte în buncăr, conform protocolului de securitate.

Trump: Protestatarii ar fi fost „întâmpinaţi cu câini feroci şi arme ameninţătoare” dacă ar fi sărit gardul Casei Albe

 

A doua zi după aceste proteste, Trump a scris pe Twitter că demonstranţii ar fi fost „întâmpinaţi cu cei mai feroci câini şi cu cele mai ameninţătoare arme pe care le-am văzut” dacă ar fi sărit gardul Casei Albe, transmite Reuters.

Sute de persoane au demonstrat vineri seara în faţa Casei Albe, după proteste pe alocuri violente în alte oraşe, pentru a-şi exprima furia după ce George Floyd, un afro-american de 46 de ani, a murit luni, în Minneapolis, în timpul unei arestări violente.

Casa Albă a fost blocată temporar când sute de persoane s-au adunat de cealaltă parte a străzii, în Lafayette Square.

După ce s-au îndepărtat, manifestanţii s-au reunit mai târziu, iar imagini video au arătat busculade între forţe de ordine şi protestatari, care s-au dispersat sâmbătă dimineaţa.

Trump i-a lăudat ca fiind „foarte cool” pe agenţii Secret Service care păzesc Casa Albă. „Eram înăuntru, am urmărit fiecare mişcare şi n-aş fi putut să mă simt mai în siguranţă. Mare mulţime, profesionist organizată, dar nimeni nu s-a apropiat de a sări gardul. Dacă ar fi făcut-o, ar fi fost întâmpinaţi cu cei mai feroci câini şi cu cele mai ameninţătoare arme pe care le-am văzut”, a comentat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO