Avertismentul Papei Francisc, după relaxarea restricțiilor: "Sunt deosebit de vulnerabile"

Ultima actualizare: 31-05-2020 18:27
Francisc
Getty

Papa Francisc se declară îngrijorat cu privire la popoarele indigene din Amazonia, ”deosebit de vulnerabile” în faţa pandemiei COVID-19, la finalul primei sale rugăciuni duminicale oficiate după aproape trei luni.

”Azi, de Rusalii, evocăm Sfântul Spirit pentru ca el să dea lumină şi forţă Bisericii şi societăţii din Amazonia, aspru încercate de pandemie”, a declarat Papa argentinian, evocând Sinodul cu privire la Amazonia care s-a încheiat, la Vatican, în urmă cu şapte luni, transmite News.ro.

”Sunt atât de multe persoane contaminate şi moarte, de asemena, în rândul poporelor indigene, deosebit de vulnerabile”, a deplâns Francisc, încheind cu un apel ca nimeni să nu fie, în lume, privat de asistenţă sanitară.

De la începutul izolării în Italia, la 10 martie, Vatcanul a aplicat aceleaşi reguli de distanţare socială ca cele din peninsulă, iar Papa şi-a întrerupt, între altele, rugăciunile de duminica de la fereastra Palatului Apostolic către Piaţa Sfântul Petru, înlocuite cu o transmisiune video din interioru palatului.

Oamenii, mai importanţi decât economia

 

În timpul cuvântării, Papa a mai adăugat că "vindecarea oamenilor, nu economisirea (banilor) pentru a ajuta economia (este importantă) vindecarea oamenilor, care sunt mai importanţi decât economia".

Cuvintele papei au fost întâmpinate cu aplauze de sutele de persoane prezente în piaţă, multe purtând măşti şi păstrând o distanţă de câţiva metri una de alta, relatează Agerpres.

Ultima dată când Francisc şi-a transmis mesajul şi binecuvântarea de la fereastra Palatului Apostolic a fost de 1 martie, înainte ca Italia, unde noul coronavirus a făcut peste 33.000 de victime, să impună carantina.

Ultimele restricţii generate de epidemia de COVID-19 în această ţară urmează să fie eliminate miercuri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO