Fostul sef FMI, eliberat.A primit inapoi cautiunea de 6 mil de dolari.Menajera a mintit sub juramant

Ultima actualizare: 28-03-2012 04:40

UPDATE: Lovitura de teatru in cel mai rasunator scandal sexual din ultimii ani. Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat din arestul la domiciliu.

 

Asta dupa ce procurorii au inceput sa se indoiasca de credibilitatea singurului martor, menajera care sustine ca a fost violata de politicianul francez.

Mai precis, s-a descoperit ca menajera originara din Guineea a mintit ca a fost violata de soldati in tara ei ca sa primeasca azil in Statele Unite. A mintit si in privinta veniturilor si a declarat copilul altcuiva drept al ei ca sa beneficieze de deduceri fiscale.

In plus, potrivit procurorului, ea a omis sa declare si ca a mai facut curatenie intr-o camera inainte sa reclame presupusul viol.

Femeia este banuita si de implicare in trafic de droguri si spalare de bani.

Presa americana afirma chiar ca exista o inregistrare in care femeia vorbeste despre ce ar avea de castigat daca l-ar acuza pe Strauss-Kahn.

Publicatia New York Times sustine, printre altele, ca doar cu o zi inaintea arestarii, presupusa victima le-a spus celor de la Procuratura, ca a avut o conversatie telefonica, cu un barbat aflat in inchisoare. In aceasta conversatie, ea l-a intrebat pe detinut ce avantaje ar avea, daca il acuza (nr - pe Strauss-Kahn), iar aceasta conversatie a fost inregistrata.

Partenerul de dialog al cameristei a fost arestat pentru trafic de droguri si ar fi depus 100.000 de dolari, in contul femeii. Pentru ce? Scandalul Strauss-Kahn poate fi un raspuns.

Desi aceste informatii noi submineaza considerabil povestea femeii, procurorii nu au renuntat la acuzatii. O noua audiere este prevazuta pe 18 iulie. Pana atunci, Strauss-Kahn este liber fara cautiune, desi inca nu poate parasi America.

Cautiunea in valoare de sase milioane de dolari i-a fost restituita acuzatului, care nu si-a recuperat insa pasaportul, pastrat de justitia americana.

Rasturnarea de situatie a inflamat imediat spiritele in Franta, unde oamenii au considerat de la inceput ca au de-a face cu o inscenare, chiar daca toti stiau ca Strauss-Kahn nu era usa de biserica. Si nu e exclusa nici revenirea lui in cursa pentru presedintie.

Amatorii de conspiratii considera suspect faptul ca procurorii dau inapoi, imediat dupa alegerea noului director al FMI si rezolvarea crizei datoriilor din Grecia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO