Dominique Strauss-Kahn, arestat preventiv intr-un dosar de proxenetism

Ultima actualizare: 11-09-2012 20:31

Fostul director al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a fost plasat in arest preventiv marti, la Lille, in dosarul de proxenetism supranumit Carlton, a anuntat Parchetul.

Va ramane in arestul jandarmeriei, probabil nu mai mult, de 48 de ore.

El este acuzat de "complicitate la proxenetism" si "tainuirea unui abuz de bunuri sociale" in dosarul Carlton.

Fostul sef al FMI a sosit cu putin inainte de ora 09.00 (10.00 ora Romaniei) intr-o cazarma a jandarmeriei din Lille, unde fusese convocat. El a fost imediat informat cu privire la plasarea sa in arest preventiv de catre anchetatorii politiei judiciare din Lille, potrivit sursei citate.

Avocatul sau, Frederique Baulieu, a sosit la fata locului pentru a-i acorda asistenta clientului sau, fara a face declaratii pentru presa.

Arestul preventiv, o masura privativa de libertate luata in cadrul unei anchete judiciare impotriva unei persoane suspectate ca a comis o infractiune, poate teoretic sa dureze 96 de ore, dar nu ar urma sa depaseasca 48 de ore, a precizat o sursa apropiata dosarului.

Dominique Strauss-Kahn urma sa fie interogat pe tema petrecerilor la care ar fi participat, in special la Paris si Washington, pentru a se stabili daca stia ca femeile care au fost prezente la acestea erau prostituate.

Mai multe deplasari ale acestora au fost organizate si finantate de doi antreprenori din regiunea Lille, Fabrice Paszkowski, directorul unei companii de echipamente medicale, si David Roquet, fost director al unei filiale a grupului de constructii Eiffage.

Ultima dintre aceste deplasari a avut loc intre 11 si 13 mai, in capitala americana, inaintea arestarii lui DSK in cazul Sofitel din New York.

In acest caz, in care camerista Nafissatou Diallo il acuza pe DSK de agresiune sexuala, acuzatiile penale au fost abandonate de justitia americana.

Acuzatia de tainuire a unui abuz de bunuri sociale se refera la faptul ca DSK ar fi stiut de eventuala origine frauduloasa a cheltuielilor de care a beneficiat.

In timp ce era favorit al Partidului Socialist la alegerile prezidentiale franceze din 2012, Dominique Strauss-Kahn si-a vazut ascensiunea oprita brutal in mai 2011, dupa ce a fost arestat la New York.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO