Doi romani, judecati in Marea Britanie pentru ca au agresat o batrana, intr-un azil: "A fost infasurata ca o mumie egipteana"

Ultima actualizare: 30-05-2016 06:58

Doi romani, sot si sotie, socheaza Marea Britanie. Ambii sunt judecati pentru ca au agresat o batrana, intr-un azil in care lucrau pe post de ingrijitori.

Respectivii ar fi legat-o pe femeia in varsta de 88 de ani cu un prosop, pentru a avea o seara linistita. Victima a fost gasita cateva ore mai tarziu de un alt angajat, deshidratata si in stare de soc. Romanii se declara nevinovati. Potrivit presei britanice, Cosmin si Ana Focsa, doi soti din Constanta, au legat-o pe Brenda Lea.

S-a intamplat in iulie 2015 intr-un azil privat din districtul Lancashire. Centrul este unul dintre cele mai selecte din Marea Britanie, taxele percepute sunt foarte mari iar cei doi romani s-au angajat cu greu acolo.

Ziarele din Marea Britanie care au tratat pe larg actul de cruzime de care este acuzat cuplul, folosesc titluri socante si spun ca batrana "a fost infasurata ca o mumie egipteana".

Cosmin Focsa, romanul anchetat in Marea Britanie: "Nu este adevarat. Pai spune-mi domnule de ce nu exista nicio declaratie, de ce nici politia nu s-a obosit sa ia o declaratie, nu exista nicio hartie. Atunci, cum vine cineva in absenta victimei, sa spuna ca persoana respectiva a suferit ceva ?"

Femeia de 88 de ani suferea de dementa si, se pare, spun publicatiile, cei doi soti nu voiau sa se chinuie, pe tura lor, cu ea, ci sa aiba o zi linistita.

Cand ceilalti colegi au gasit-o pe femeie paralizata, deshidratata si plina de sudoare, au anuntat imediat autoritatile, scrie presa britanica.

Judecatorii englezi au decis ca cei doi romani, de 37 si 40 de ani, sunt vinovati de rele tratamente si negliijenta in serviciu.

In timpul procesului, unul dintre magistrati nu si-a ascuns revolta: "Ceea ce ati facut voi este mult prea bolnav…asa cum ati tratat-o si ati neglijat-o pe aceasta femeie in varsta."

Ioan Focsa tatal barbatului anchetat: "A venit suparat, uite tata ce s-a intamplat. Noi am curatat-o, am spalat-o frumos si am invelit-o intr-un prosop mai mare si am plecat sa-i aducem costumatia sa o schimbe. Intre timp, a venit probabil ca era seful lor, si a strigat ce ati facut aici ati inconjurat-o cu prosopul, asta vreti, sa o omorati?"

Judecatorul i-a gasit pe cei doi soti vinovati, dar nu a pronunatat inca sentinta. Cosmin si Ana Focsa risca o amenda de cateva mii de lire sau chiar inchisoarea.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO