Cel mai singur elefant din lume a murit. De ce a stat izolat timp de 67 de ani intr-o gradina zoologica din Tokio

27-05-2016 16:29

elefantul Hanako

Hanako, descris ca fiind "cel mai singur elefant din lume" a murit, dupa 67 de ani pe care i-a petrecut singur, intr-o gradina zoologica din Tokio.

Elefantul in varsta de 69 de ani a fost gasit intinsa pe o parte, in cusca ei. Femela a fost oferita drept cadou din partea Thailandei, in 1949 si a trait in zoo de la doi ani. De altfel, a fost cel mai batran elefant din Japonia si a trait mai mult decat media elefantilor asiatici.

Reprezentantii gradinii zoologice au declarat ca joi dimineata, cand au intrat in cusca acesteia, au gasit-o fara suflare, intinsa pe o parte, conform Daily Mail. Urmeaza sa i se faca o autopsie pentru a se stabili care a fost cauza mortii, mai ales ca in cazul elefantilor, daca stau foarte mult o o parte a corpului, asta le poate afecta organele,

Mai multe petitii au fost demarate in trecut pentru ca elefantul sa fie mutat intr-un sanctuar thailandez, unde sa fie inconjurata si de alti elefanti, dar oficialii de la zoo au declarat ca era prea batrana pentru a fi mutata. Mai multi specialisti au fost de acord cu aceasta decizie, insa le-au sugerat celor de la zoo sa ii ofere conditii mai bune si spatiu mai mare.

Doar ca Hanako s-a speriat si a refuzat sa iasa din cusca sa. In ultimele luni, starea ei s-a inrautatit tot mai mult, manca putin si era foarta slabita.


"Sunt intristat de aceasta veste. Hanako era un simbol al pacii in Japonia si prosperitatii dupa Al Doilea Razboi Mondial. S-a sfarsit o era"
a declarat directorul gradinii zoologice.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO