Studenta care a avut curajul sa ii infrunte pe cei mai periculosi jihadisti ISIS. Dezvaluirile socante pe care le-a facut

Dată publicare: 27-05-2016 17:37
Dată actualizare: 30-05-2016 06:58


Joanna Palani

Joanna Palani avea 22 de ani cand a renuntat la viata ei normala si a fugit in Siria sa se alature luptei impotriva Statului Islamic. Insa, aceasta a decis sa se intoarca acasa si acum a povestit ororile la care a fost martora.

Joanna a renuntat la viata de studenta pentru a devenit soldat kurd si s-a dus in Siria, unde a dat nas in nas cu militanti periculosi.

Femeia spune ca a fost martora unor abuzuri sexuale cumplite, a caror victime erau si copii, dar spune ca "jihadistii sunt usor de ucis". Joanna stia sa traga cu arma si a petrecut un an luptand impotriva celor din ISIS, dar spune ca trebuie facuta diferenta intre Statul Islamic si "masinariile de ucis ale lui Assad", conform Mirror.

"Luptatorii ISIS sunt foarte usor de ucisi. Se descurca perfect sa isi sacrifice propriile vieti, dar soldatii lui Assad sunt foarte bine antrenati, sunt niste masinarii de ucis" a declarat aceasta intr-un interviu acordat site-ului VICE.

Joanna, din Copenhaga, a renuntat la facultate in noiembrie 2014 "ca sa apere drepturile omului". Prima data a ajuns in Irak, apoi s-a dus in Siria. Timp de sase luni a luptat alaturi de cei din People's Protection Unit (YPG) si apoi inca sase luni alaturi de Peshmerga, fortele militare kurde independente din Irak.

Chiar in prima seara pe campul de lupta, a fost martora unor scene inimaginabile: camaradul ei a fost ucis de un lunetist si a fost fortata sa asiste la moartea lui.

Multi au ramas impresionati de curajul de care a dat dovada si modul in care si-a infruntat inamicii. Aceasta a asistat si la violuri inimaginabile comise de jihadisti.

La inceputul lui 2015, aceasta a gasit o casa ascunda, intr-un sat de langa Mosul, unde mai multe fetite erau abuzate sexuale si violate. Ea a povestit cazul concret al unei fetite de 11 ani, care a ramas gravida cu gemeni, dupa ce a fost violata de jihadisti. Din nefericire, copila a murit din cauza sarcinii premature.

Joanna a fost nevoita sa se intoarca in Danemarca, dupa ce politia daneza a informat-o ca i-a expirat pasaportul si daca nu se intoarce in tara, risca sa faca 6 ani de inchisoare.

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO