Doi români, condamnaţi pentru trafic de persoane în Irlanda de Nord. Pedeapsa primită

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2018 20:38
Categorie: Internaţional
romani

Doi cetăţeni români au fost condamnaţi miercuri la pedepse cu închisoarea pentru trafic de persoane în Irlanda de Nord, informează PA.

Fraţii Decebal şi Spartacus Mihai, membri ai unui grup infracţional organizat, şi-au recunoscut vinovăţia privind fapte de proxenetism, trafic de persoane în vederea exploatării sexuale, dobândirea de proprietăţi ilegale şi conversia unor astfel de proprietăţi, a comunicat poliţia nord-irlandeză. Decebal Mihai, în vârstă de 28 de ani, a primit o pedeapsă cu închisoarea de patru ani, dintre care doi cu suspendare, iar Spartacus Mihai, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare, de asemenea cu supendare pentru jumătate din termen.

Procurorii au salutat pedepsirea pentru prima dată a traficului de persoane şi a exploatării sexuale în Irlanda de Nord.

Inspectorul-şef Mark Bell din cadrul unităţii poliţiei nord-irlandeze pentru combaterea sclaviei moderne şi a traficului de persoane a declarat că fraţii Mihai au fost arestaţi în urma uneia din cele mai extinse anchete a unor astfel de infracţiuni în Irlanda de Nord. "Fraţii făceau parte dintr-un grup infracţional organizat românesc, implicat în traficarea unor femei în şi din Irlanda de Nord, în scopul exploatării sexuale", a declarat Bell. Poliţia a acţionat după primirea unor informaţii de la o persoană particulară, efectuând percheziţii în estul Belfastului şi în Banbridge, în mai anul trecut. La două adrese au fost găsite patru femei cu vârste între 19 şi 30 de ani, care au fost identificate ca victime potenţiale ale exploatării sexuale, a adăugat inspectorul-şef. Toate au acceptat să îi însoţească pe poliţişti pentru discuţii, dar din păcate nu au colaborat cu poliţia şi nu au solicitat ajutorul de care aveau nevoie. "Este insuportabil să te gândeşti prin ce au trecut aceste victime, care nu înţelegeau şi nu vorbeau engleza şi probabil nu aveau acces la mulţi bani. Este de înţeles că erau absolut înspăimântate şi din toate aceste motive complexe nu au cooperat cu poliţia, însă din fericire aceste victime nu mai trebuie să suporte această viaţă de exploatare sexuală regulată", a mai spus poliţistul.

Poliţiştii au identificat 25 de numere de telefon legate de Decebal Mihai, dintre care 10 erau legate de site-uri de internet care ofereau dame de companie. În cazul lui Spartacus Mihai, din şapte numere de telefon legate de acesta, cinci erau legate şi de astfel de site-uri de internet. Cel mai mare dintre fraţi a câştigat circa 150.000 de lire din traficul de persoane, din decembrie 2013 până în aprilie 2017. Celălalt a obţinut 27.000 de lire, din decembrie 2014 până în mai 2017.

"Astfel de urmăriri penale înseamnă că infractorii care exploatează şi trafichează victime vulnerabile ştiu acum că procuratura şi alţi parteneri din sistemul judiciar penal pot construi acuzaţii solide şi obţine condamnări împotriva lor, fără a avea nevoie de dovezi din partea victimelor adesea speriate şi intimidate", a apreciat procurorul Lynn Carlin.

romani Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Un profesor din Rusia s-a căsătorit cu o fostă elevă pentru a evita o condamnare la închisoare
Un profesor din Rusia s-a căsătorit cu o fostă elevă pentru a evita o condamnare la închisoare
MAI: ”Omorul comis asupra unui polițist trebuie pedepsit cu închisoare pe viață”
MAI: ”Omorul comis asupra unui polițist trebuie pedepsit cu închisoare pe viață”
O femeie și-a înjunghiat cea mai bună prietenă, după o petrecere. ”Iartă-mă, prințeso”
O femeie și-a înjunghiat cea mai bună prietenă, după o petrecere. ”Iartă-mă, prințeso”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Statuie din Roma Antica
Statuie romană din secolul I, descoperită într-o cutie de margarină
Femeie obligată să nască singură în închisoare. Unde erau asistentele
Un cuplu de 70 de ani, prins cu 10 kilograme de cocaină la bordul unui vas de croazieră
Ce ascundea de fapt un robot ”hi-tech”, prezentat ca o minune tehnologică
Mărturii despre atacatorul din Strasbourg. Ce a strigat în timpul atacului
Situația incredibilă în care a fost surprins un român, în Italia. Ce transporta cu mașina
Arma
Ofiţer SPP, găsit împuşcat în incinta unei baze ONU din Libia
Directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, eliberată pe cauţiune
Gestul de răzbunare al unui italian după ce s-a certat cu un român
Declarația de dragoste făcută de un român unui prezentator spaniol. VIDEO
Gestul incredibil al unui copil de 12 ani după ce îi moare cel mai bun prieten. CNN le-a prezentat povestea
"Râu" uriaș de ciocolată, de la o fabrică de praline, pe străzile unui oraş