Doi militari americani, dispăruţi de aproape o săptămână în Ucraina. Există temeri că au fost luaţi prizonieri de către ruși

Ultima actualizare: 15-06-2022 22:27
Doi militari americani, dispăruţi de aproape o săptămână în Ucraina. Există temeri că au fost luaţi prizonieri de forţele ruse
Captură Twitter

Doi militari americani, care luptă alături de forţele ucrainene la nord de Harkov, sunt dispăruţi de aproape o săptămână şi există temeri că au fost luaţi prizonieri de forţele ruse, potrivit familiilor lor şi a unui coleg de luptă, informează CNN.

Alexander John-Robert Drueke, în vârstă de 39 de ani, din Tuscaloosa, Alabama, şi Andy Tai Ngoc Huynh, în vârstă de 27 de ani, din Hartselle, Alabama, sunt cei doi bărbați dispăruți.

Sergentul unităţii din care fac parte cei doi americani, care a dorit să facă declaraţii sub rezerva anonimatului, a oferit CNN fotografii cu paşapoartele ambilor militari şi ştampilele lor de intrare în Ucraina.

Bărbatul a spus că unitatea lor lupta sub comanda celei de-a 92-a brigăzi mecanizate a Ucrainei pe 9 iunie, lângă oraşul Izbitske.

El a spus că Drueke şi Huynh au dispărut în timpul luptei. Potrivit unei postări de pe Telegram, cei doi americani au fost luaţi prizonieri lângă Harkov.

”A fost un haos absolut. Au fost peste o sută de trupe de infanterie care înaintau spre poziţiile noastre. Am avut un T72 (n.r. - tanc) care trăgea asupra oamenilor de la 30, 40 de metri distanţă”, a declarat sergentul.

Bunny Drueke, mama lui Alex, a declarat că se presupune că fiul ei și camaradul acestuia sunt ”prizonieri de război, dar acest lucru nu a fost confirmat”.

Femeia a mai spus că Ambasada SUA în Ucraina nu a putut verifica dacă fiul ei a fost luat prizonier.

”Nu au putut verifica dacă este cu ruşii. Tot ceea ce pot verifica ei este că el este dispărut în acest moment. Ei (n.r. forţele ucrainene) rămân în legătură strânsă cu mine şi am toată încrederea că lucrează la situaţie”, a adăugat ea.

Joy Black, logodnica lui Huynh, în vârstă de 21 de ani, a declarat că unele dintre scenariile care sunt luate în considerare acum este că militarii americani au fost luaţi prizonieri, dar nu există nicio confirmare.

8 iunie, data la care cei doi militari au vorbit  pentru ultima oară cu rudele lor

Atât mama lui Drueke, cât şi logodnica lui Huynh au precizat că ultima lor conversaţie cu cei doi militari dispăruţi a avut loc pe 8 iunie, când bărbaţii le-au spus că nu vor putea comunica câteva zile, din cauza unei misiuni la care vor participa.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat, miercuri, că ”au luat cunoştinţă relatări neconfirmate cu privire la doi cetăţeni americani luaţi prizonieri în Ucraina”.

”Monitorizăm îndeaproape situaţia şi suntem în contact cu autorităţile ucrainene”, a spus purtătorul de cuvânt.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO