Doi fosti membri ai Navy Seal au fost ucisi in atacul asupra consulatului american de la Benghazi
Doi fosti membri ai Navy Seal, soldati de elita ai marinei, se afla printre americanii ucisi in atacul impotriva consulatului american din Benghazi, in Libia, acolo unde a murit si ambasadorul Chris Stevens.
Cei doi fosti membri ai Navy Seal lucrau in sectorul securitatii si "au murit protejandu-si colegii", a declarat intr-un comunicat publicat joi seara, secretarul de Stat Hillary Clinton, care lauda "curajul" lor.
Acesti fosti soldati de elita au lucrat in Irak si Afganistan si se numesc Tyrone S. Woods si Glen Doherty, a precizat Clinton, dupa ce un oficial american a dezvaluit identitatea lui Doherty. Doherty face parte dintre cele doua persoane care au murit dupa ce personalul din Benghazi a fost evacuat intr-o anexa a cladirii consulatului, fiind ciuruit de gloante, a precizat acest oficial american.
Potrivit postului de televiziune ABC News, Glen Doherty avea 42 de ani si lucra pentru Departamentul de Stat cu misiunea de a gasi in Libia mii de lansatoare de racheta portabile care au disparut dupa inlaturarea de la putere a fostului dictator libian Muammar Khadafi. Fostul Navy Seal a descris munca sa luna trecuta pentru ABC, afirmand ca traverseaza intreaga tara pentru a gasi aceste arme, distruse ulterior de echipa sa.
Celalalt Navy Seal, Tyrone S. Woods, proteja din 2010 personalul diplomatic american aflat in "posturi periculoase" din America Centrala si Orientul Mijlociu. El a lasat in urma o sotie si trei baieti, dintre care unul in varsta de cateva luni, potrivit lui Clinton. In afara de acesti doi militari si de ambasador, in atac a murit si un fost membru al US Air Force, Sean Smith, ofiter pentru comunicatii la consulat.
Candidatul republican la Casa Alba, Mitt Romney, a citat deja, joi dimineata, numele lui Glen Doherty, originar din Massachusetts, stat din nord-estul tarii guvernat de Romney in perioada 2003-2007. "Glen a servit America cu curaj si onoare", a declarat Romney intr-un comunicat.
Cel putin alti trei americani au fost raniti in timpul atacului.
Noul premier libian ales, Mustafa Abu Shagur, a anuntat joi un "progres important" care a condus la mai multe arestari in ancheta privind acest atac asupra consulatului american din Benghazi.
Sursa: Mediafax
Etichete: soldati, ambasador, ucisi, libia, Benghazi, Chris Stevens,
Dată publicare:
14-09-2012 08:01