Doi barbati, care au intrat cu pasapoarte furate in Europa, arestati in Austria. Legatura dintre ei si atentatele din Paris

Ultima actualizare: 14-04-2016 06:59
Muhammad Ghani Usman

Doi barbati arestati dupa ce autoritatile ar fi descoperit ca au legatura cu teroristii atentatelor din Paris, ar fi intrat in Europa ca imigranti care cereau azil.

Conform Daily Mail, Muhammad Ghani Usman si and Adel Haddadi au fost arestat intr-un centru de refugiati care cereau cereau azil din Austria. Cei doi barbati au venit in Europa in aceeasi barca in care se aflau si teroristii sinucigasi care s-au aruncat in aer in atentatele din Paris, ce au avut loc la finalul anului trecut.

Unul dintre ei, un barbat pakistanez, ar fi avut legaturi cu teroristii, iar in momentul in care au intrat in Grecia, autoratile au descoperit ca cei doi barbati aveau pasapoarte false, din cele furate de catre cei din gruparea terorista ISIS. Cu toate astea, cei doi barbati au fost eliberati si si-au continuat calatoria in Europa.

Muhammad Ghani Usman a fost arestat in Austria, iar politistii au descoperit ca acesta ar fi fost implicat intr-un atentat sangeros, petrecut in Mumbai, in 2008, in urma caruia si-au pierdut viata 164 de oameni. Mai mult, autoritatile cred, din primele informatii, ca el ar avea legatura si cu teroristii care s-au aruncat in aer langa Stade de France, scriu cei de la Daily Mail.

Acesta ar fi un veterna la gruparii teroriste si era responsabil cu realizarea bombelor. Usman, in varsta de 34 de ani, este arestat sub acuzatie de participarea la activitati teroriste, impreuna cu Adel Haddadi, 28 de ani, un algerian, luptator in ISIS, care ar fi avut legaturi stranse cu cei implicati in atentatele din Paris.

Anchetatorii cred ca ambii barbati fac parte din "linia intai" a luptatorilor ISIS trimisi in Europa sa puna la cale si sa comite atentate, sub pretextul ca sunt imigranti si cer azil.

RAPORT: 1.300 de luptatori ISIS se afla in acest moment in Europa

Informatiile fac parte dintr-un amplu raport publicat recent de Centrul International Antitero de la Haga. Ar exista totusi unul sau mai multi romani care au ajuns in taberele ISIS din Siria, insa acestia nu ar fi facut drumul inapoi catre tara natala sau catre alte state din Europa.

Pe de alta parte, organizatia ofera cifre ingrijoratoare in legatura cu numarul combatantilor ISIS care traiesc pe continent. Ar fi vorba de aproape 1.300 de europeni, pregatiti de gruparea Stat Islamic, care s-au intors intors in tarile natale. Majoritatea, in jur de 1.000, provin din doar patru tari: Belgia, Franta, Germania si Marea Britanie.

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO