Doar 16% din populația totală a UE a primit până acum o doză de vaccin împotriva coronavirusului
Organizația Mondială a Sănătății a criticat ritmul vaccinării în Europa, pe care îl consideră "inacceptabil de lent".
Doar 16% din populația totală a Uniunii a primit până acum o doză de ser. Asta în condițiile în care numărul infectărilor crește în tot mai multe țări de pe continent.
Şi Polonia este într-o fază critică a pandemiei. Media zilnică de îmbolnăviri este de 30.000.
Numărul noilor infectări, mai ales cu varianta britanică, a virusului a crescut cu 10% comparativ cu săptămâna trecută. Şi niciodată nu au mai fost atât de mulţi bolnavi de Covid în spitalele poloneze. Medicii spun că nu se mai găsesc paturi libere la terapie intensivă nicăieri pe o raza de 150 de kilometri în jurul Varşoviei.
Adam Niedzielski, ministrul Sănătății din Polonia: ”Situaţia în Silezia este critică în termeni de infectări şi spitalizări. Iar resursele alocate sunt aproape epuizate. De aceea, principalul subiect de discuţie a fost relocarea pacienţilor”.
De la izbucnirea pandemiei, Polonia a înregistrat 52.000 de decese.
Ungaria are în acest moment cea mai mare rată a mortalităţii din lume, chiar dacă este de aproape o lună în carantină. Autorităţile au anunţat miercuri seară noi măsuri.
Vor fi permise ieşirile din casă doar pentru a merge la muncă. Magazinele şi centrele comerciale vor fi închise, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor.
Situaţia din Ungaria vecină s-a degradat accelerat, cu toate că vaccinează intensiv cu 5 seruri diferite, având până acum 20% din populaţie imunizată complet.
Italia a decis să prelungească până pe 30 aprilie restricţiile, care includ închiderea restaurantelor, a magazinelor neesenţiale şi a muzeelor. O hotărâre anunţată aseară de premierul Mario Draghi decretează obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar, însă păstrează deschise şcolile primare. Întreaga peninsulă va fi clasificată drept zonă "roşie" pentru 4 zile, de Paştele catolic.
O fotografie cu o asistentă medicală în combinezon de protecţie care linişteşte un bebeluş la un spital din Italia a devenit simbolul luptei împotriva Covid-19. Instantaneul a fost luat la spitalul Salesi din Ancona, unde Matteo, copilaşul de 7 luni, a fost internat pentru o operaţie delicată. Însă atât el cât şi mama au fost testaţi pozitiv pentru virus. Nu puteam să-l văd şi să fiu alături de el, dar ei mi-au trimis această imagine a omeniei şi profesionalismului, a povestit mama.
Sursa: Pro TV
Etichete: Polonia, Ungaria, OMS, coronavirus, ue, vaccinare,
Dată publicare:
01-04-2021 19:27