VIDEO. Dezastru în Indonezia. 13 oameni au murit, după ce vulcanul Semeru a erupt
Erupţia vulcanului Semeru a adus dezastrul în Indonezia. 13 persoane au murit, potrivit unui anunț făcut de raportat Agenţia de Gestionare a Dezastrelor, informează AFP, citată de Agerpres.
"Bilanţul este acum de 13 morţi. Salvatorii au găsit mai multe corpuri", a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al agenţiei, Abdul Muhari, precizând că 10 persoane surprinse de erupţia de sâmbătă au fost găsite în viaţă în zona situată în estul Insulei Java.
Imaginile au arătat un uriaş nor de cenuşă şi fum ridicându-se din craterul vulcanului sâmbătă, în jurul orei locale 15:00 (07:00 GMT), declanşând panică în rândul locuitorilor satelor din vecinătate care au fugit în timp ce regiunea s-a scufundat în întuneric în plină după-amiază.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Satul Lumajang a fost acoperit cu un strat gros de lavă rece şi cenuşă, potrivit corespondenţilor AFP, iar locuitorii din mai multe de sate au fost nevoiţi să meargă în adăposturi şi moschei pentru a-şi petrece noaptea.
Cel puţin 57 de persoane au fost rănite în erupţie, dintre care 41 cu arsuri, a anunţat Agenţia de Gestionare a Dezastrelor.
Muntele Semeru, cel mai înalt din Java, are o înălţime de 3.676 de metri. Imagini ale Agenţiei de meteorologie şi geofizică din Indonezia au arătat cenuşă căzând în Oceanul Indian.
Ultima erupţie majoră a vulcanului Semeinru a avut loc în decembrie 2020. Atunci, mii de persoane au fost nevoite să fugă şi sate întregi au fost acoperite cu cenuşă.
Indonezia, o ţară în care se află 127 de vulcani activi, se situează în aşa numitul "Cerc de foc al Pacificului", fiind afectată frecvent de cutremure majoritatea de mică intensitate.