Detalii din spatele protestelor de la Istanbul. Cum au trecut imaginile violente de cenzura oficiala

Dată publicare: 02-06-2013 17:19
Dată actualizare: 05-06-2013 06:46


proteste Turcia

Poate ca premierul Erdogan s-a suparat dupa ce a fost numit dictator de protestatarii din Istanbul, dar cei care au incercat sa distribuie imaginile pe internet spun ca s-au lovit de o adevarata cenzura oficiala.

Interventia in forta a politiei, pe care insusi presedintele a catalogat-o drept exagerata, a fost expusa si pe internet, desi martorii spun ca au avut de infruntat dispozitivele fortelor de ordine care ar fi blocat retelele, scrie Sky News.

Cafenelele din zona insa si-au facut imediat publice parolele pentru ca toata lumea sa se poate conecta, iar inregistrarile sa ajunga pe internet.

Una dintre ele il infatiseaza pe un barbat neinarmat ce este lovit in plin cu tunul de apa. Acesta cade apoi inconstient dupa ce se loveste cu capul de asfalt.

Dincolo de protestele legate de parcul ce ar urma sa fie defrisat pentru constructia unui mall, exista tensiuni locale si privind noua legislatie a bauturilor alcoolice. 

Premierul Erdogan ii indemna pe turci sa "bea acasa, daca tot vor sa bea". Consumul de alcool in locuri publice urmeaza a fi redus, iar modul vag in care e formulata legea ii face pe multi sa se teama ca ar putea fi interzis cu totul.

Mai mult decat atat, multi turci s-au considerat jigniti de textul legii care ii numeste alcoolici pe toti cei care consuma alcool.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO