Desfigurati de boli, dar prezentatori TV! Ai schimba canalul?
O campanie demna de luat in seama este in plina desfasurare in Marea Britanie. Mai multe organizatii umanitare militeaza pentru cauza celor care au fost desfigurati de boala sau de accidente infricosatoare.
Vor sa transmita publicului ca un om este important prin felul in care gandeste si se poarta si nu pentru cum arata. Astfel, cei mai putin daruiti au prezentat buletine de stiri la o importanta televiziune din Regat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Kapil si Joanna, membri ai unei asociatii caritabile, spera sa ii trezeasca la realitate pe oamenii care au idei preconcepute sau macar sa ii faca sa fie ceva mai sensibili cu semenii lor desfigurati.
Victoria, schimbata inca din copilarie de o suferinta rara numita Cherubism, spune ca mereu vor exista si persoane mai putin daruite de la natura. Care insa n-ar trebui excluse din start in societate. "Am auzit tot felul de lucruri spuse despre mine, am avut porecle fara numar, unele pe care nici nu pot sa le pronunt la televizor. Cred, insa, ca daca apar mai multe persoane desfigurate la TV, putem sa ne luptam cu aceste atitudini", spune ea.
Un important post TV britanic le-a oferit ocazia. Iar James, care a suferit arsuri grave intr-un accident, pe cand avea 18 ani, a prezentat chiar un buletin de stiri. Si el povesteste ca, de-a lungul timpului, a avut de infruntat ironii crude si reactii de respingere din cauza chipului.
Asociatia care ii sprijina pe toti acesti nedreptatiti de soarta a incercat sa afle ce reactii au oamenii normali cand vad un prezentator TV desfigurat.
Cel putin in declaratii, 64% din telespectatorii postului participant la campanie sustin ca un chip marcat de boala sau accidente nu i-ar determina sa schimbe automat canalul. Poate e un prim pas intr-o ofensiva impotriva unor prejudecati adanc inradacinate.