Descoperirea făcută de americani după ce Trump s-a lăudat că are o pictură de Renoir
O pictură de Renoir, aflată în posesia preşedintelui american Donald Trump, s-a dovedit a fi un fals.
Experţii de la Institutul de Artă din Chicago nu se feresc să îl contrazică pe preşedintele american, care s-a lăudat cu opera de artă, şi a susţinut într-un interviu că este originală şi prin urmare, extem de valoroasă. Versiunea autentică a picturii se află însă expusă la galeria de artă din Chicago de mai bine de 80 de ani.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Tabloul cu pricina, intitulat Două surori pe o terasă, este expusă în somptuosul apartament al familiei Trump din New York. Pictura a fost admirată în toată splendoarea de telespectatorii care au urmărit interviul Melanie Trump pentru Fox News, filmat în locuinţa din Trump Tower.
Dornic să se laude, Donald Trump a susţinut că pictura este autentică.
Scriitorul Tim O'Brien, care l-a intervievat pe Trump pentru o carte biografică, povesteşte că, la un moemnt dat, tabloul era expus chiar în avionul personal al omului de afaceri.
Institutul a confirmat că pictură autentică este expusă acolo din 1933, când a fost donată de o colecţionară de artă. "Suntem încântaţi că versiunea noastră este originală", au declarat experţii de aici, jurnaliştilor.
N-a trecut mult până când au apărut glumele despre tabloul fals al preşedintelui. "Hei, am şi eu unul şi l-am cumpărat din magazinul de cadouri al galeriei din Chicago", pune paie pe foc o iubitoare de artă.
"Fără dubiu, a cumpărat un fals şi apoi n-a vrut să admită că a fost păcălit" crede un alt utilizator de internet.
Biogaful Tim O’Brien are , însă, o altă teorie...”Crede în minciunile pe care le spune...”
Tabloul nu este singurul fals expus de Trump. O copertă a revistei Time, expusă de președinte, nu a fost publicată, de fapt, niciodată şi este doar o operă creată într-un sistem de modificare a imaginilor. Asta nu-l împiedică pe preşedinte să susţină că este autentică şi să o expună cu mândrie într-un club de golf de-al său.