Descoperire SENZATIONALA! Arca lui Noe, gasita in Turcia!

arca lui Noe

Daca e sa dam crezare unui grup de exploratori turci si chinezi, atunci avem de-a face o descoperire extraordinara. Ei pretind ca au descoperit ramasite din Arca lui Noe, chiar pe Muntele Ararat, din Turcia.

Relicvele, adica niste bucati de lemn au fost gasite ingropate intr-o zona situata la 4.000 de metri altitudine. Ca sa se convinga de autenticitatea lor, exploratorii au testat bucatile despre care spun ca sunt parte din Arca lui Noe, cu carbon 14.

In urma analizelor de laborator s-a constatat ca vechimea lor este 4.800 de ani, ceea ce inseamna ca dateaza cam din aceeasi perioada cand ar fi avut loc evenimentele relatate in Biblie.

Despre Muntele Ararat s-a crezut mereu ca ar fi locul unde imensa nava si-ar fi gasit sfarsitul, iar credinciosii si literatii au sperat intotdeauna ca acolo sa se descopere dovezi ca povestirile biblice sunt adevarate.

"Nu suntem siguri 100% ca este vorba despre arca, insa suntem siguri 99,9%", a declarat Yeung Wing-cheung, regizor de filme documentare chinez originar din Hong Kong si membru al echipei de exploratori numita Noah's Ark Ministries International.

Citește și
cui roman, crucificare
Unul dintre cuiele cu care Iisus a fost pironit pe cruce a fost descoperit
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

Ahmet Ertugrul, conducatorul echipei de cercetare, a fost primul care a aflat despre locul in care a fost gasita structura din lemn. Potrivit acestuia, in iunie 2008, o cunostinta i-a spus ca in zona s-ar afla un loc secret in care ar sta ascunse printre roci vulcanice si gheata, mai multe bucati din Arca lui Noe. Dupa ce s-a convins cu ochii lui ca s-ar putea ca amicul sau sa aiba dreptate, Ertugrul a chemat echipa de cercetatori. Dupa doi ani de sapaturi, arheologii au facut descoperirea.

De-a lungul timpului, au fost mai multe descoperiri legate de Arca lui Noe, cea mai importanta fiind cea a arhelogolui Ron Wyatt, din 1987. Atunci, Guvernul Turciei a declarat zona respectiva Parc National.

Si totusi, exploratorii de acum sustin ca actuala lor descoperire este mai aproape de adevar si ca sunt sanse mult mai mari ca bucatile din lemn chiar sa fie parte din Arca lui Noe. In acest sens, ei au apelat chiar si la un expert olandez, cunoscut pentru cercetarile sale legate de potopul biblic. Astfel, olandezul Gerrit Aalten a declarat ca “exista dovezi de netagaduit ca structura gasita pe Muntele Ararat, in estul Turciei este parte din legendara Arca a lui Noe”.

Exploratorii spun ca structura arcei descoperita acum implica mai multe compartimente, unele separate prin grinzi de lemn, despre care se presupune ca gazduiau animalele. Mai mult decat atat, echipa de arheologi a exclus ideea potrivit careia zona in care au gasit relicvele ar fi fost locuita, pentru ca nu s-au descoperit in regiune dovezi ale prezentei umane.

Oficialitatile turce locale vor cere Guvernului de la Ankara sa solicite UNESCO sa acorde regiunii statutul de patrimoniu mondial, pentru ca situl arheologic sa fie protejat pe parcursul sapaturilor viitoare.

Povestea biblica spune ca Dumnezeu a hotarat sa trimita potopul asupra Pamantului dupa ce a realizat cata nedreptate se regaseste printre oamenii. Atunci, El i-a spus lui Noe sa contruiasca o arca si sa aduca pe ea cate o pereche – mascul si femela – din fiecare specie de animale.

In decursul istoriei, au fost lansate numeroase ipoteze in incercarea a gasi explicatii plauzibile in legatura cu potopul biblic. Una dintre ele, aparuta in anii ’90, ii are ca autori pe geologii William Ryan si Walter Pitman.

Potrivit acestora, potopul in sine ar fi avut loc inainte de momentele relatate in Bibile si ar fi fost local, nicidecum global.

Mai exact, Ryan si Pitman au mers pe ideea ca revarsarea Mediteranei in lacul care urma sa devina mai tarziu Marea Neagra a inspirat de fapt povestea potopului biblic.

Cei doi au cules mostre ale sedimentelor marine aflate in adancul Marii Negre si au demonstrat ca aceasta zona a fost candva tinut uscat. Ulterior, aici s-a format un lac cu apa dulce. Apele sale au devenit sarate prin revarsarea Mediteranei in el.

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Trupul lui Iisus, reconstruit in 3D! Vezi cum ar fi putut arata! FOTO
Trupul lui Iisus, reconstruit in 3D! Vezi cum ar fi putut arata! FOTO

Imaginea digitala a fost realizata dupa "amprenta" trupului lui Iisus ramasa imprimata pe Giulgiul din Torino.

Unul dintre cuiele cu care Iisus a fost pironit pe cruce a fost descoperit
Unul dintre cuiele cu care Iisus a fost pironit pe cruce a fost descoperit

Cuiul de fier, masurand 10 centimetri lungime, este de tipul celor folosite in mii de crucificari romane si dateaza din primul sau al doilea secol al erei noastre. In ciuda trecerii timpului, insa, suprafata sa este neteda.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.